Siropuri

Sirop de URZICI – rețeta dr. Constantin Drăgulescu

//Adaugă comentariu

Urzicile proaspete, culese primăvara, constituie o hrană întăritoare și totodată un mijloc natural de curățare a organismului, care a acumulat multe toxine în perioada iernii. Sunt bogate în clorofilă, săruri minerale – fier, potasiu, magneziu, calciu, siliciu, fosfați, și vitamine […]

SIROPUL de ZMEURĂ, un leac dulce pentru afecțiunile INIMII, STOMACULUI și PLĂMÂNILOR (rețetă)

//Adaugă comentariu

Zmeura este considerată un fruct al tinereții, al longevității și al frumuseții, deoarece conține foarte mulți antioxidanți, are proprietăți anti-îmbătrânire, anticancerigene, antiinflamatoare și anti-obezitate. Fructele se zmeură sunt foarte bogate în vitamina C și săruri minerale. Au proprietăți imunostimulatoare, vitaminizante, […]

Sirop de MURE cu MIERE și MENTĂ, la rece

//Adaugă comentariu

Fructele de pădure sunt atât de sănătoase, încât nu merită să le combinăm cu foarte mult zahăr și să le fierbem, sub formă de dulceață sau sirop. Este bine, pe cât se poate, să le consumăm proaspete, cât sunt în […]