Rețete de post

Salată de PĂPĂDIE și ROȘII (rețetă + beneficii)

//Adaugă comentariu

Profesorul Ovidiu Bojor recomandă ca în salatele de primăvară să se adauge și câteva frunze de păpădie. Acestea se culeg primăvara devreme, înainte să apară florile. Tulpinile florifere pot fi toxice pentru consumul intern. Păpădia este o plantă săracă în […]

TARTĂ de post cu MERE și NUCI, fără coacere

//Adaugă comentariu

Această tartă este o alternativă mult mai sănătoasă la rețeta clasică de tartă sau plăcintă cu mere. Nu conține făină albă, zahăr, lapte sau ouă. Nici măcar nu necesită coacere. Este o idee minunată pentru zilele de post, și pentru iubitorii […]

PATEU de AVOCADO și SEMINȚE de DOVLEAC

// 1

Rețetele pe bază de avocado sunt foarte căutate, mai ales de către familiile care se străduiesc să mănânce sănătos, și să le ofere copiilor mese hrănitoare și un model de alimentație cât mai naturală. În combinație cu semințele de dovleac, […]

RULADĂ de post, din AVOCADO, NUCI și fulgi de OVĂZ

//Adaugă comentariu

Această rețetă a fost alcătuită de Cristela Georgescu, una din autoarele care au colaborat alături de prof. dr. Pavel Chirilă a cartea „Nu Hrăni Cancerul!”. A fost publicată în Revista Naturalia, numărul 29. Seamănă cu salamul de biscuiți, dar este […]

Pesto de PĂPĂDIE – rețetă de sezon

//Adaugă comentariu

Pesto este un sos popular la italieni, preparat de regulă din busuioc și semințe de pin. Însă în ultima perioadă, autorii de rețete au încercat și alte verdețuri, precum pătrunjel, leurdă, rucola și păpădie. Noi românii, putem substitui semințele de […]