Borș de USTUROI, CIMBRU și DAFIN – cu efecte anticancerigene și antibacteriene

Cei care nu au contraindicații la condimente sau mirodeniile picante, pot încerca această rețetă extraordinară de borș de usturoi, recomandată de dr. Andrew Weil.

Toate ingredientele au proprietăți terapeutice remarcabile. Usturoiul este elementul principal, care dă supei o aromă deosebită și efecte curative notabile. Acesta acționează ca un tonic pentru sistemul cardiovascular și imunitar.

Supă de Usturoi

Usturoiul ajută la scăderea colesterolului și a tensiunii arteriale, reduce semnificativ riscul unui atac de cord sau accident vascular cerebral și previne formarea cheagurilor de sânge.

Asemenea altor plante aromate, usturoiul este înzestrat cu proprietăți antiseptice, antifungice și antimicrobiene. Este eficient împotriva bacteriilor, ciupercilor, germenilor și a unor substanțe carcinogene. Are de asemenea efecte antivirale, fiind util în infecțiile respiratorii, răceli, dureri în gât.

Majoritatea beneficiilor consumului de usturoi se datorează conținutului de alicină, un compus care este eliberat când usturoiul este tăiat, zdrobit sau mestecat.

Atunci când dorim să-l folosim la gătit, este bine să lăsăm usturoiul să stea circa 5 minute după ce l-am tocat, pentru a permite alicinei să se elibereze. O dată activată, alicina nu se va pierde în timpul fierberii.

Borș de usturoi – rețetă

Ingrediente

• 2 litri de borș de legume
• 1 ½ linguri de ulei de măsline
• 1 căpățână de usturoi
• 1 frunză de dafin
• ¼ linguriță de cimbru uscat
• 1 vârf de cuțit de salvie uscată
• sare și piper după gust

Preparare

Decojiți cățeii de usturoi și tăiați-i grosier (nu foarte mărunt). Lăsați-i să stea cel puțin 5 minute înainte de a-i folosi la gătit.

Turnați borșul de legume într-o cratiță. Adăugați toate ingredientele și amestecați. După ce a început să fiarbă, dați focul la mic, puneți capacul și lăsați să fiarbă circa 30 de minute. La final, adăugați sarea și piperul.

Acest borș se poate folosi ca bază pentru o supă mai bogată în legume, se poate servi ca atare, sau se poate strecura și bea în cană, ca o licoare tonică pentru organism.

Surse articol:
1. http://www.drweil.com/diet-nutrition/recipes/garlic-broth/
2. http://www.livestrong.com/article/340975-what-are-the-health-benefits-of-raw-garlic-vs-cooked-garlic/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]