Salată cremoasă de CARTOFI și AVOCADO, de post

Cartofii fierți și avocado se aseamănă cel puțin într-o privință: au o textură cremoasă, potrivită pentru o salată gustoasă și sățioasă. Deși este considerat un super-aliment, foarte hrănitor, și se găsește în toate supermarketurile, avocado este în continuare prea puțin consumat de români.

Dacă nu preparați această salată pentru o zi de post sau pentru un meniu vegetarian, puteți folosi iaurt sau maioneză, sau ambele, pentru a da salatei mai multă consistență și o textură și mai cremoasă. De asemenea, se pot adăuga și ouă fierte, tăiate bucăți.

salata-de-cartofi-si-avocado

Salată de cartofi și avocado – rețetă

Cantitățile date sunt pentru patru porții de salată. Ajustați ingredientele în funcție de numărul de persoane invitate la masă!

Ingrediente

• 600 g de cartofi
• 1 avocado copt
• 1 castravete
• 1 ceapă ceapă roșie
• 2 linguri de muștar dulce
• 2 linguri de mărar tocat
• 1 linguriță de suc de lămâie
• sare și piper, după gust

Preparare

Cartofii pot fi fierți în coajă, la aburi sau copți în cuptor înainte de a-i adăuga la salată. Dacă aveți timp la dispoziție, alegeți varianta cartofilor copți în cuptor. Sunt mai sănătoși și mai gustoși.

Cât timp se prepară cartofii, amestecați celelalte ingrediente.

Tăiați avocado în două, scoateți sâmburele, decojiți-l și tăiați-l cubulețe. Adăugați-l într-un bol încăpător. Adăugați ceapa tăiată felii subțiri, castravetele tăiat rondele, mărarul tocat, muștarul, sucul de lămâie proaspăt stors și puțină sare. Amestecați.

După ce s-au făcut cartofii, lăsați-i să se răcorească puțin, apoi tăiați-i cubulețe și adăugați-i peste restul ingredientelor din bol. Dacă sunt mai mici, tăiați-i în sferturi. Amestecați bine cu o furculiță, până când salata devine omogenă. Gustați de sare. Dacă vi se pare prea dulce, mai adăugați puțin suc de lămâie sau puțin muștar.

Dacă doriți o salată mai cremoasă, zdrobiți ușor bucățile de cartofi și avocado și amestecați.

Lăsați salata să stea cel puțin o oră înainte de servire, pentru ca aromele să se întrepătrundă bine.

În loc de muștar, puteți folosi un dressing cremos obținut dintr-o lingură de tahini, o lingură de ulei de măsline, o lingură de apă și sucul de la 1 lămâie.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Andreea Stanescu

    Acum am preparat salata..am lasat o la odihnit si va anunt😋

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]