CIUPERCI la cuptor, de post – rețetă mănăstirească + beneficii

Aceste delicatese bogate în proteine merg foarte bine într-o zi de post. De altfel, sunt un preparat binevenit pentru oricine dorește să facă o pauză de la proteinele animale și să consume „carne vegetală”.

Ciupercile la cuptor sunt foarte gustoase și sănătoase. Sunt foarte hrănitoare, datorită conținutului nutrițional extrem de bogat și divers: proteine, antioxidanți, vitamine și minerale.

Ciuperci Umplute la Cuptor - Rețetă de Post și Beneficii

Ciuperci Umplute la Cuptor – Rețetă de Post și Beneficii

Dr. Mercola citează beneficiile consumului de ciuperci în îmbunătățirea calității dietei și a aportului de nutrienți, în controlul greutății corporale și îmbunătățirea funcției sistemului imunitar.

Ciuperci umplute la cuptor – rețetă

Pentru umplutură puteți folosi diferite legume, pastă de nuci, semințe sau spanac, orez etc. Rețeta pe care v-o prezentăm este foarte simplă, specifică stilului natural și minimalist de viață al călugărilor din mănăstiri.

Ingrediente

• ciuperci mari
• verdețuri: pătrunjel, mărar
• condimente: usturoi, boia, sare

Preparare

Nu am dat cantitățile deoarece depinde de tava în care coaceți ciupercile. Ajustați cantitățile ingredientelor pentru umplutură în funcție de numărul de ciuperci folosite.

Modul de preparare este cât se poate de simplu. Rupeți cozile de la ciuperci, spălați-le și lăsați-lea poi să se zvânte pe proaspete de hârtie.

Puneți ciupercile în tavă cu fața în jos. Introduceți tava în cuptorul încins la 220 de grade Celsius și lăsați-le 10 minute. Scoateți tava, scurgeți zeama lăsată în tavă și întoarceți ciupercile cu fața în jos.

Pregătiți umplutura. Luați codițele ciupercilor și câteva ciuperci întregi și tocați-le fin. Amestecați-le cu pătrunjelul și mărarul tocate mărunt, usturoiul zdrobit și condimentele.

Umpleți ciupercile cu această compoziție. Stropiți-le la final cu puțin ulei și dați-le din nou în cuptorul încins (la aceeași temperatură) circa 20 de minute.

Sunt foarte gustoase calde, cu fulgi de drojdie inactivă pe deasupra, dar merg și reci. Se pot consuma cu o salată de legume, cu mujdei de usturoi sau cu mămăliguță.

Surse:
1. http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2013/05/13/mushroom-benefits.aspx
2. http://www.biospace.com/news_story.aspx?StoryID=293898

1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.