CHIFTELE de post, din CONOPIDĂ

Mai puțin populară ca varza și broccoli, conopida este o legumă cruciferă extrem de hrănitoare și sănătoasă. Adepții bucătăriei vegetariene o folosesc adesea la prepararea de chiftele și alte mâncăruri de post.

Rețeta pe care v-o prezentăm este deosebit de simplă. Chifteluțele obținute se pot servi ca aperitiv în zilele de post sau într-o cură de slăbire. În ultimul caz, se poate alege o metodă de coacere ceva mai dietetică, adică la cuptor, fără ulei.

Aveți nevoie de 30 de minute pentru a le prepara și încă 15 pentru a le găti.

Chifteluțe de post din conopidă – rețetă

Ingrediente

• 1 conopidă
• 1 ceapă
• 1 cartof
• 1-2 linguri de făină
• 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1-2 linguri de ulei
• sare și piper după gust
• pătrunjel verde

Preparare

Îndepărtați frunzele conopidei și cotorul. Desfaceți-o buchețele și spălați-le bine.

Puneți bucățile de conopidă la fiert într-o cratiță mare cu apă și sare. Separat, fierbeți și cartoful, în coajă, după ce l-ați spălat bine în prealabil.

După ce a fiert, turnați-o într-o sită și lăsați-o să se scurgă bine de apă, apoi stoarceți fiecare buchețel cu mâinile și puneți-o într-un bol mare.

Pasați-o cu instrumentul de piure sau cu o lingură de lemn.

Curățați cartoful fiert, pasați-l cu o furculiță și adăugați piureul obținut peste conopidă. Adăugați ceapa tocată mărunt, făina, bicarbonatul, sarea, piperul și pătrunjelul tocat fin.

Amestecați totul foarte bine, până rezultă o compoziție omogenă. În cazul în care este prea uscată și sfărâmicioasă, adăugați câteva picături de ulei.

Se pune puțină făină pe o farfurie. Se ia cu o linguriță din compoziția de conopidă și se dă prin făină. Chifteluțele astfel create se așează pe o hârtie de copt pe masa de lucru, după care se prăjesc în ulei. Se întorc doar după ce s-au rumenit bine.

Se scot pe un platou așternut în prealabil cu un prosop de hârtie, pentru a absorbi excesul de ulei.

Sunt bune calde, dar pot fi servite și reci, ca atare, ori ca garnitură la un piure, orez, sau alte mâncăruri de post. Merg atât cu murături, cât și cu o salată de legume ori verdețuri sau cu un sos de roșii.

___________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Căsuța Laurei, Chifteluțe de Conopidă, de Post: https://casutalaurei.ro/chiftelute-de-conopida-de-post/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.