Clicky

Chifteluțe fără foc, din NUCĂ și HRIȘCĂ

Aceste chifteluțe sunt o găselniță valoroasă pentru cei care postesc des, țin regim, sau au o dietă preponderent vegetală, bazată pe multe crudități.

Un prim avantaj al acestei rețete, apreciat mai ales în timpul verii, este că nu necesită preparare termică. Ingredientele se mărunțesc și se amestecă pur și simplu.

Chifteluțe de Hrișcă

Faptul că nu sunt prăjite în ulei contează enorm pentru cei care se străduiesc să scape de surplusul de kilograme.

O altă calitate este că aceste chifteluțe sunt foarte hrănitoare și sățioase. Conțin o mulțime de nutrienți importanți pentru sănătatea noastră. Despre beneficiile nenumărate ale consumului de hrișcă puteți citi în acest articol.

_________________________________________________________________________________________________________

Chifteluțe raw-vegan din nucă și hrișcă – rețetă

Ingrediente

• 250 g de hrișcă crudă
• 250 g de miez de nucă
• 1 morcov
• 4 căței de usturoi
• pătrunjel, mărar, alte verdețuri
• sare și alte mirodenii, după gust

Preparare

Puneți semințele de hrișcă și miezul de nucă la înmuiat într-un vas cu apă, cât să le acopere. Lăsați-le la hidratat circa 3-4 ore.

Când acestea sunt gata, dați morcovul pe răzătoare și mixați toate ingredientele în robotul cu lama S. Trebuie să obțineți o compoziție omogenă, lipicioasă.

Incorporați la urmă usturoiul zdrobit și verdeața tocată mărunt. Aceasta este compoziția finală.

Modelați chiftelele sub formă de biluțe medii. Le puteți da la final prin diverse ingrediente: boia de ardei dulce, verdeață tocată mărunt, semințe, nucă măcinată etc.

_________________________________________________________________________________________________________

Ingrediente opționale

• 1 lingură de fulgi de drojdie inactivă
• 1 lingură de tărâțe psyllium

Aceste ingrediente sunt opționale deoarece nu sunt tradiționale și se pot procura mai greu de către cei care nu au auzit niciodată aceste denumire. Însă ele au un rol important în această rețetă. Fulgii de drojdie au gust de parmezan, și sunt foarte bogați în fibre, proteine și vitamine din complexul B.

Totodată, tărâțele de psyllium ajută la legarea compoziției și au efecte bune asupra digestiei (trebuie să beți multă apă în ziua în care mâncați tărâțe de psyllium).

_________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Esența de Sănătate, Chiftele vegane rapide (de post): http://esentadesanatate.ro/?p=2163

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *