Cum să obții PARMEZAN vegetal, din 3 ingrediente bogate în PROTEINE și MINERALE

Parmezanul este un tip de brânză obținută din lapte de vacă, pe care italienii o folosesc foarte des. Are o consistență granulară.

La noi în magazine se găsește parmezan ras sau uscat. Este un ingredient indispensabil în spaghete, pizza și alte mâncăruri la cuptor.

Parmezan Vegetal – Rețetă

Autorii de rețete raw-vegan au descoperit un mod simplu de a obține un „parmezan” vegetal, care poate fi folosit cu succes de vegetarieni și de cei care au intoleranță la produsele lactate tradiționale.

Veți vedea cât de ușor se face, și cât de reușit este. Seamănă cu parmezanul original atât în ceea ce privește textura, cât și gustul. Este bogat în fibre, proteine și numeroase minerale, precum fier, magneziu, potasiu și mangan.

_____________________________________________________________________________________________________

Parmezan vegetal – rețetă

Rețeta este cât se poate de simplă. Aveți nevoie de un blender și de 5 minute pentru a o realiza. Din cantitățile date ies circa 75 g de parmezan.

Ingrediente

• 150 g de nuci caju sau 4 linguri de semințe de floarea-soarelui
• 4 linguri de fulgi de drojdie de bere inactivă
• 1 linguriță de sare de mare neiodată

Preparare

Puneți toate ingredientele într-un mini-robot (tocător) cu lama S și pulsați de câteva ori, până când nucile/semințele se mărunțesc și obțineți o compoziție granulată, fărâmicioasă, asemănătoare parmezanului.

Folosiți semințe de floarea-soarelui dacă sunteți alergi la nuci.

Potriviți de sare. Puteți adăuga și alte arome, precum pulbere de usturoi și ceapă sau mirodenii. Transferați parmezanul într-un borcănel de sticlă cu capac și păstrați-l în frigider. Rezistă până la 1 lună.

_____________________________________________________________________________________________________

Fulgii de drojdie inactivă sunt ingredientul-cheie al acestei rețete. Ei dau parmezanului gustul fabulos de brânză.

Se găsesc la magazinele naturiste și pot fi adăugați ca atare în diverse preparate: salate, paste, sosuri, pateuri de casă, legume coapte la cuptor, etc. Au un conținut bogat în proteine, fibre, minerale și vitamine din complexul B.

Totodată, nucile caju sunt o sursă vegetală valoroasă de proteine. 100 g de caju acoperă 32,5% din doza zilnică recomandată de proteine și alți nutrienți importanți:

cupru (244% din DZR)
fosfor (85% din DZR)
fier (83% din DZR)
magneziu (73% din DZR)
mangan (72% din DZR)
zinc (52% din DZR)
seleniu (36% din DZR)
– vitamina B1 (35% din DZR)
– vitamina E (35% din DZR)
vitamina B6 (32% din DZR)
– vitamina K (28% din DZR)

Nucile caju au un gust blând de nuci, și în plus au o culoare albă, mai apropiată de parmezanul original. Se găsesc în marile magazine. Cele mai ieftine sunt de la firma Alesto, care se găsesc la Ldl.

_____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Nutrition and You, Cashew nut nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/cashew_nut.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.