Clicky

PÂINE la cuptor cu USTUROI și PĂTRUNJEL

Această rețetă constituie un aperitiv deosebit pentru cei care țin post sau regim alimentar. Pâinea cu usturoi este populară în Italia, însă la rețeta originală se folosește unt și brânză sau ulei.

Deși nu conține lactate, varianta pe care v-o prezentăm în acest articol este la fel de gustoasă și mult mai sănătoasă și dietetică. Este gata în 20 de minute.

 

Pâine cu usturoi și pătrunjel – rețetă

Fulgii de drojdie de bere se găsesc la magazinele naturiste. Sunt un produs de post foarte sănătos. Sunt bogați în vitamine din complexul B și proteine.

Fulgii au gust de parmezan și de aceea sunt folosiți de vegetarieni ca înlocuitor pentru brânză. Pot fi adăugați și în salate, chiftele sau alte rețete.

Ingrediente

• 1 pâine lungă
• 2-4 căței de usturoi
• 4 linguri de tahini
• 65 ml de apă
• ½ linguriță de sare
• ½ legătură de pătrunjel
• câteva fulgi de drojdie de bere sau tofu ras

Preparare

Aprindeți cuptorul la 200 de grade Celsius. Puneți cățeii de usturoi decojiți într-un blender. Adăugați pătrunjelul spălat și rupt bucăți, tahini, apa și sarea.

Mixați până obțineți un sos omogen. Acesta poate fi folosit și la alte rețete vegetariene, precum pizza, paste sau bruschette. Este foarte concentrat și puternic la gust.

Tăiați pâinea în două pe lungime, păstrând baza netăiată. Ungeți-o pe ambele părți cu sos, folosind o lingură. Întindeți bine sosul. Închideți pâinea și înfășurați-o într-o folie de aluminiu.

Așezați-o în tavă și coaceți-o în cuptorul închis circa 10 minute, sau până se face aurie. Desfaceți pâinea și presărați peste sosul închegat fulgii de drojdie de bere.

Tăiați-o felii sau bucăți mai mari și serviți-o caldă. Poate fi reîncălzită dacă rămâne pe a doua zi.

Sugestii:

Alegeți o pâine sănătoasă, integrală (eventual cu semințe). Puteți folosi și o pâine rotundă, tăiată felii.

În loc de tahini puteți folosi unt de nuci sau de caju. De asemenea, în loc sau pe lângă de pătrunjel puteți folosi și alte verdețuri, precum spanac, leurdă, mărar.

Sursă: http://simpleveganblog.com/low-fat-vegan-garlic-bread/

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *