Chifteluțe din LEGUME crude, NUCI și SEMINȚE (fără preparare termică)

Am găsit această minunată rețetă într-un din cărțile Elenei Pridie. Chifteluțele acestea nu seamănă deloc cu cele tradiționale, nici ca gust, nici ca aspect, nici ca valoare nutrițională.

Sunt o alternativă excelentă pentru persoanele care țin post, țin regim sau doresc să includă mai multe alimente vegetale și crude în dieta lor.

Chifteluțe de Legume

Toate ingredientele sunt naturale, crude și bogate în nutrienți. Așadar, chiftelele pe care le veți prepara vor fi extrem de hrănitoare. Datorită nucilor și semințelor adăugate în compoziție, sunt consistente și sățioase. Vă invităm să le preparați și să împărtășiți cu noi rezultatele obținute.

__________________________________________________________________________________________________

Chifteluțe crude de legume și nuci – rețetă

Puteți folosi și altă combinație de legume proaspete pentru aceste chifteluțe. Ingredientele date sunt orientative. De asemenea, puteți folosi doar un singur tip de nuci sau semințe.

Ajustați rețeta după bunul plac și după ceea ce aveți în casă. Semințele de in ajută la legarea compoziție, datorită fibrelor și substanțelor mucilaginoase pe care le conțin.

Cantitățile date sunt ajung pentru patru persoane.

Ingrediente

• 1 dovlecel
• 2 morcovi
• 1 țelină
• 1 ceapă
• 250 g de nucă măcinată
• 150 g de semințe de in măcinate
• 2 linguri de semințe de susan măcinat
• 1 linguriță de sare
• 2 linguri de ulei de măsline
• 1 linguriță de cimbru uscat mărunțit
• 1 linguriță de busuioc uscat mărunțit

Preparare

Curățați, spălați și pasați legumele cu ajutorului unui blender/robot de bucătărie.

Transferați compoziția într-un bol mare, adăugând apoi pe rând nuca, semințele măcinate, sarea, uleiul de măsline și mirodeniile.

Amestecați cu o lingură, apoi cu mâinile, până la omogenizare. În cazul în care compoziția este prea lichidă, se mai poate adăuga nucă măcinată.

Se modelează chiftele de mărimea unor biluțe, care se așază pe un platou. Se lasă la uscat într-un loc cald din casă sau la soare.

Pot fi consumate după 1-2 ore de stat la uscat.

__________________________________________________________________________________________________

Sursă: Elena Pridie, „Chifteluțe” cu Nuci, Rețete din Crudități – Pentru Sănătate, Pentru Viață, Editura Sian Books, București, 2013, pp. 120-121

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.