Pateu de AVOCADO, CASTRAVETE și PĂTRUNJEL – mai hrănitor decât pare la prima vedere

Nutriționiștii ne oferă foarte multe motive să mâncăm mai des avocado, legume proaspete și verdețuri de sezon, precum roșii, castraveți și pătrunjel, ingredientele folosite la rețeta pe care v-o prezentăm în acest articol.

Avocado este un fruct consistent și sățios, deosebit de bogat în fibre, proteine și grăsimi bune, vitamina C, vitamina K, vitaminele A și E. Este totodată o sursă bună de vitamine ale complexului B, îndeosebi de B6 și B9 (acid folic).

Conține fosfor, potasiu, cupru, mangan, fier, calciu și zincDatorită texturii sale cremoase, poate fi folosit în diverse rețete, ca înlocuitor pentru unt sau ulei, în rețete de creme, maioneză, sosuri, smoothie-uri sau mousse de ciocolată raw-vegan.

Și pătrunjelul conține fibre și proteine. 100 g de pătrunjel conțin 1.366% de vitamina K, 281% de vitamina A, 220% de vitamina C, 77% de fier, 38% de vitamina B9, 16,5% de cupru, 14% de calciu, 12,5% de magneziu, 10% de zinc și 8% de fosfor.

Și ca și cum nu ar fi suficient, pătrunjelul ne oferă 5.561 mcg de zeaxantină și 5.054 mcg de beta-caroten. Acești doi antioxidanți, împreună cu luteina și criptoxantina au un rol important în protejarea și îmbunătățirea vederii.

__________________________________________________________________________________________________

Pateu de avocado – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 1 castravete
• 4-5 roșii cherry
• 1 ceapă verde (sau uscată)
• 1 cățel de usturoi
• ½ legătură de pătrunjel verde
• sare după gust

Preparare

Tăiați fructul de avocado în două, scoateți sâmburele și extrageți pulpa cărnoasă cu ajutorul unei linguri. Fructul trebuie să fie copt bine.

Pasați pulpa de avocado cu o furculiță într-un bol. Adăugați castravetele tăiat cubulețe mici sau rondele, și roșiile cherry tăiate în jumătăți.

Adăugați apoi usturoiul zdrobit, ceapa și pătrunjelul tocate fin. Gustați de sare și amestecați.

Acest pateu se poate face și la blender, dacă doriți o consistență mai fină, asemenea unei paste tartinabile.

__________________________________________________________________________________________________

Bibliografie:

1. Nutrition Data Self, Avocados, raw, all commercial varieties: http://nutritiondata.self.com/facts/fruits-and-fruit-juices/1843/2

2. Nutrition and You, Parsley nutrition facts: http://www.nutrition-and-you.com/parsley.html

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]