Retete Bio

DESERT simplu din AVOCADO

//Adaugă comentariu

Ne plac deserturile care au la bază doar fructe, întrucât ele ne aduc mai aproape de gustul natural – atât de pervertit în ultimii ani de produsele dulci din magazine, bogate în zahăr, îndulcitori și potențatori de arome artificiale. Această […]

Cum să faci PRICOMIGDALE – amintiri din cofetărie

//Adaugă comentariu

Pricomigdalele sunt fursecuri clasice cu migdale, pe care le găseam cândva doar în cofetării. Contrar așteptărilor, se pot face foarte ușor în casă. Deși rețeta originală este cu migdale, la noi s-a folosit dintotdeauna miezul de nucă, întrucât este un […]

SALATĂ de MORCOV cu BRÂNZĂ și SEMINȚE

//Adaugă comentariu

Ne place această salată deoarece ne oferă posibilitatea să consumăm mai mult morcov crud, într-o formă suficient de apetisantă, chiar și pentru cei mai mici fani ai salatelor de crudități. Adaosul de brânză îi schimbă atât gustul, cât și textura […]

DOVLECEI umpluți cu miez de nucă și măsline

//Adaugă comentariu

Aperitivele pe bază de legume sunt binevenite în dieta celor care trebuie să aibă mai multă grijă la greutatea corporală. Rețeta pe care v-o prezentăm este inedită și merită încercată în perioadele de post. Nu conține pâine, nici ouă, nici […]

CIUPERCI la cuptor cu MOZZARELLA

//Adaugă comentariu

O mâncare fără carne, dar bogată în proteine de calitate, care nu necesită mult efort, ușoară la gust și la stomac. Poate fi servită la masa de prânz sau la cină. Ciupercile coapte în cuptor fac o pereche reușită cu […]

SALATĂ mexicană de ARDEI și AVOCADO

//Adaugă comentariu

Această salată se numește „Pico de gallo”. Este inspirată din bucătăria mexicană tradițională și conține ardei grași, roșii, ceapă și verdețuri. Culoarea vibrantă, diversitatea aromelor și bogăția de vitamine ne poate înveseli o zi mohorâtă de toamnă sau de iarnă. […]