Macerate

AFINE macerate în MIERE – un tonic excepțional (rețetă)

// 3

Siropul cu miere, preparat la rece, este cea mai bună metodă de conservare a afinelor, dar și a altor fructe de pădure. Macerate în miere, afinele își păstrează intacte substanțele active. În plus, siropul este foarte dulce și ușor de […]

Miere, nucă și coji de ouă – elixir pentru OASE PUTERNICE

// 2

Pierderea de masă osoasă poate începe încă din tinerețe, din cauza alimentației sărace în calciu, fluor și vitaminele D, E și B12, și bogate în cafea, tutun și alcool. Osteoporoza a fost numită “hoțul tăcut”, deoarece în faza de început, […]

Vin tonic pentru ANEMIE sau HEMOGLOBINĂ MICĂ (rețete)

// 3

Anemia înseamnă scăderea numărului de globule roșii (hematii) și a cantității de hemoglobină sub valorile normale (130-160 g/l la bărbați, și 120-140 g/l la femei). Simptomele anemiei Scăderea hemoglobinei afectează oxigenarea corespunzătoare a țesuturilor și organelor corpului. Anemia se poate […]

Sirop și Lichior de Nuci Verzi – Rețete Medicinale

// 3

Nucile și cojile de nuci verzi conți de 10 ori mai multă Vitamina C decât lămâile. Din nucile verzi sau cojile de nuci verzi se pot prepara diverse leacuri: tinctură, sirop sau lichior. Acestea sunt benefice pentru ficat, stomac și […]

Maceratul de USTUROI, o rețetă miraculoasă pentru orice boală

// 29

Usturoiul este fără îndoială unul din cele mai puternice antibiotice naturale de pe pământ. Studiile au demonstrat că 1 mg de usturoi are aceeași putere curativă cu 21 de unități de penicilină. Rețeta de usturoi cu alcool recomandată mai jos […]

Oțet de HREAN – rețetă pentru dureri reumatice și acnee

// 1

Oțetul de hrean este un leac vechi, utilizat în multe zone ale țării pentru durerile reumatice de tot felul, dar și la curățarea tenului. Deși se știe că hreanul arde și crează iritații atunci când este aplicat extern, combinația dintre […]