Clicky

MAGIUN de PRUNE original – doar din prune și nimic altceva

Așa cum scrie în titlu, această rețetă are un singur ingredient: prune. Secretul reușitei acestui magiun constă în folosirea unor prune foarte bine coapte și dulci.

Magiunul tradițional se prepară doar din prune coapte și nimic altceva. Se fierbe foarte mult, până când scade toată zeama și se îngroașă. Este foarte dulce și aromat, chiar dacă nu conține zahăr. Este de asemenea un produs 100% natural, lipsit de E-uri și conservanți dăunători sănătății.

Magiun de Prune Fără Zahăr

Magiun de Prune Fără Zahăr

Magiun de prune – rețetă

Pentru a obține 1 kg de magiun, aveți nevoie de circa 5 kg de prune, preferabil de la țară, sau dintr-o sursă sigură.

Spălați prunele bine cu apă, îndepărtați codițele, desfaceți-le în două și scoateți sâmburii. Prunele se pasează cu tot cu coajă cu ajutorul unui blender sau robot de bucătărie, în mai multe tranșe. Durează câteva secunde la viteză mare să obțineți o pastă fină, asemănătoare unui piure de fructe.

Puneți toată pasta obținută la fiert într-un ceaun/cratiță mare cu pereții groși. Magiunul trebuie fiert multe ore, până la 6 ore, dacă fructele sunt foarte zemoase. Este gata când magiunul s-a închegat și nu picură din lingură.

După ce a fiert suficient, turnați magiunul fierbinte în borcane spălate și sterilizate în cuptor. Puneți capacele, lăsați-le un sfert de oră cu gura în jos pentru a verifica dacă sunt închise ermetic, apoi întoarceți-le și acoperiți-le cu pături groase. Lăsați borcanele să se răcească în voie, la temperatura camerei.

După ce s-au răcit complet, depozitați-le în cămară. Borcanele deschise trebuie păstrate în frigider.

Magiun de Prune Fără Zahăr

Magiun de Prune Fără Zahăr

Un astfel de magiun poate ține câțiva ani buni, deși nu conține zahăr.

Dacă doriți ca magiunul vostru de prune să aibă o aromă mai deosebită, puteți adăuga spre final vanilie, coajă de citrice, scorțișoară sau nucă măcinată.

Se poate consuma simplu, pe pâine, turte sau biscuiți. Este foarte bun. Sau se poate folosi la clătite, prăjituri și alte deserturi.

Beneficiile consumului de prune sunt foarte importante pentru sănătatea noastră. Prunele conțin mult bor, un element esențial pentru sănătatea oaselor. Sunt bogate în fibre, vitamina C, vitamina K, potasiu și cupru.

Prunele au efecte energizante și stimulatoare ale imunității, ajută la pierderea greutății corporale și la normalizarea nivelurilor de zahăr din sânge, fiind benefice și pentru diabetici.

Sursă: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=35

loading...

4 comentarii

  1. De cand ma stiu imi place acest Magiun!

  2. Si eu fc in fiecare an….doar prune si atat …si e un deliciu!

  3. numai sa gasim prune asa de dulci

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *