Clicky

Prăjitura CHOCOFLAN (cremă de zahăr ars cu blat de cacao) – o nebunie!

Această prăjitură este ideală pentru o ocazie specială sau un eveniment important. Se prepară destul de ușor, și are un aspect extrem de elegant și savuros.

Se numește Chocoflan, și conține un blat asemănător celui de negresă și cremă de zahăr ars. Este o combinație excepțional de bună. Iubitorii de cremă de zahăr ars vor fi încântați de această asociere, iar cei care nu suportă gustul pregnant de ou, vor tolera mai ușor această rețetă.

Chocoflan Rețetă

Se poate prepara într-o tavă/formă rotundă, dacă vreți să obțineți un tort, sau într-o tavă pătrată sau dreptunghiulară, dacă vreți să o tăiați pătrățele sau dreptunghiuri.

Chocoflan – rețetă

Ingrediente blat

• 2 ouă
• 100 ml de lapte
• 125 g de zahăr
• 160 g de făină
• 100 ml de ulei
• 2 linguri de cacao neagră
• 1 linguriță de praf de copt
• 1 esență de rom

Ingrediente caramel

• 100 ml de apă
• 200 g de zahăr

Ingrediente cremă

• 8 ouă
• 1 litru de lapte
• 100 g de zahăr
• 1 esență de vanilie

Preparare

Cantitățile ingredientelor sunt pentru o tavă rotundă și adâncă, de circa 30 cm. Veți mai avea nevoie de o tavă (de cuptor) în care să puneți tava cu prăjitura, deoarece trebuie să fiarbă în apă.

Pregătiți mai întâi caramelul. Puneți 100 ml de apă și 200 g de zahăr într-o cratiță, pe foc. După ce începe să fiarbă, amestecați des, până se îngroașă ca un sirop. Lăsați-l până când devine maroniu (nu negru), apoi luați cratița de pe foc.

Turnați caramelul obținut în tava pregătită și întindeți-l repede cu o lingură pe toată suprafața (foarte puțin pe pereți), deoarece se întărește imediat.

Pentru a prepara crema, puneți toate ingredientele într-un bol mare. Introduceți mixerul și mixați 2-3 minute. Lăsați crema deoparte.

Următorul pas este prepararea blatului de ciocolată, care se face la fel de repede ca și crema. Puneți toate ingredientele într-un bol încăpător și mixați cu mixerul 2-3 minute sau amestecați cu un tel.

Turnați crema de ouă și lapte în tava unsă cu caramel. Peste ea, turnați imediat compoziția blatului de cacao, nivelând ușor.

Turnați puțină apă într-o tavă mare de cuptor. Puneți tava cu prăjitura în tava cu apă și introduceți-le în cuptorul încins la 180 de grade.

Prăjitura este gata în circa 50 de minute. Lăsați-o să se răcească de tot, apoi acoperiți tava cu o folie de plastic și introduceți-o în frigider pentru câteva ore, sau până a doua zi.

Când scoateți tava din frigider, desprindeți ușor marginile cu un cuțit. Întoarceți tava deasupra unei tăvi de plastic (suficient de mare) și scuturați-o pentru a se desprinde mai ușor. După ce s-a desprins, scoateți tava și porționați prăjitura după preferință.

Cautari:
    prajitura chocoflan | prajitura cu crema de zahar ars | reteta prajitura chocoflan | crema de zahar ars cu blat de cacao | chocoflan | prajitura cocoflan | Prajitura cu crema de zahar ars si ciocolata | tort crema zahar ars cu blat |

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *