Salată de MĂR, MORCOV, NUCĂ și SCORȚIȘOARĂ – poate înlocui un mic-dejun tradițional

Această salată de crudități poate fi o idee excelentă pentru un mic-dejun sănătos și hrănitor. Poate fi servită și celor mici, în loc de cereale sau lapte, deoarece conține foarte multe vitamine.

Combinația dintre morcov și măr este deja foarte bine cunoscută din rețete de sucuri naturale, indicate în numeroase afecțiuni.

Salată de Măr, Morcov și Nucă

Atât merele, cât și morcovii au un conținut caloric mic, dar sunt bogate în fibre. Aceste substanțe dau sațietate, reduc apetitul și ajută la controlul greutății corporale.

Pe lângă fibre, aceste alimente ne oferă cantități importante de vitamina A, vitamina C și vitamina K. Cel mai important este însă conținutul foarte bogat în antioxidanți atât al merelor cât și al morcovilor.

Nucile adaugă acestei salate câteva elemente care lipsesc de regulă din salatele vegetale: grăsimi bune și proteine. Se poate adăuga și puțină verdeață proaspătă, pentru a obține o masă perfectă.

În acest sens, puteți folosi pătrunjel tocat mărunt sau frupt frunzulițe. Acesta este foarte bogat în vitamina C. Conține de asemenea un compus numit apigenină, care combate cu succes cancerul.

Salată de morcov, măr și nucă – rețetă

Ingrediente

• 2 mere
• 1 morcov
• 100 g de nucă măcinată
• 2 linguri de miere
• ¼ linguriță de scorțișoară

Preparare

Dacă merele și morcovul provin dintr-o sursă bio, acestea nu se mai curăță de coajă, ci se spală bine (morcovul se spală cu o periuță pentru a îndepărta toate impuritățile) și se dau pe răzătoare, într-un bol.

Se adaugă miezul de nucă măcinată și se amestecă. Nuca se poate zdrobi mai grosier, dacă doriți ca salata să aibă o textură mai crocantă. Tot în acest scop, puteți alege să radeți doar morcovul pe răzătoare, iar merele să le tăiați cubulețe.

La final, se presară pudra de scorțișoară și se incorporează mierea de albine.

Dacă vreți, puteți subția mierea cu puțină zeamă de lămâie. Se va amesteca mai ușor în salată, iar aceasta va avea un gust și mai aromat. În plus, merele și morcovul ras nu se vor oxida așa de repede.

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *