Prăjitură sănătoasă de MORCOV și MERE, de post – rețetă fără coacere

Combinația dintre măr și morcov este foarte reușită, și se potrivește foarte bine la deserturi, salate și sucuri.

Prăjitura raw-vegan pe care v-o prezentăm în acest articol conține aceste două ingrediente aromate, și este foarte ușor de preparat, pentru o ocazie specială, îndeosebi într-o zi de post.

Prăjitură cu Măr și Morcov, Fără Foc

Prăjitură cu Măr și Morcov, Fără Foc

Prăjitură cu morcov și mere – rețetă

Ingrediente blat

• 2 mere
• 1 morcov
• ½ lingură de scorțișoară

Ingrediente cremă

• 1 cană de caju
• 2 linguri de nucă de cocos
• 4 linguri de suc de lămâie
• 3-4 linguri de apă
• 1 lingură de miere de albine
• ½ lingură de scorțișoară
• 1 vârf de cuțit de cuișoare
• 1 vârf de cuțit de nucșoară
• 2 picături de esență de vanilie

Preparare

Scoateți cotoarele cu semințe de la mere și dați-le pe răzătoarea cu găuri mici. Dacă folosiți mere bio și aveți siguranța că nu sunt stropite, folosiți-le cu tot cu coajă. Aceasta este foarte bogată în fibre și antioxidanți, de aceea este păcat să o aruncăm, mai ales la rețetele crude.

O altă variantă ar fi să spălați bine merele cu oțet și bicarbonat, pentru a elimina pesticidele din coajă.

Curățați morcovul și dați-l pe răzătoarea mică.

Prepararea blatului: într-un bol, amestecați merele cu morcovul ras și scorțișoara. Această compoziție va fi baza sau blatul tortului. Lăsați-o deoparte până când pregătiți crema.

Prepararea umpluturii: puneți toate ingredientele (nucile caju, apa, nuca de cocos, mierea de albine, scorțișoara, cuișoarele și nucșoara măcinate, sucul de lămâie proaspăt stors și esența de vanilie) în blender și mixați câteva minute, până se transformă într-o pastă fină, omogenă.

Aceasta va fi umplutura tortului. Dacă este prea moale, o puteți îngroșa adăugând puțină făină de migdale sau caju. Gustați de dulce. Dacă mai este nevoie, mai puteți adăuga miere de albine.

Puneți compoziția de blat într-un inel de tort. Presați bine cu degetele sau cu dosul unei linguri. Turnați deasupra umplutura și nivelați.

Decorați la final tortul cu felii de mere sau alte fructe de sezon, sau fructe de pădure proaspete sau congelate.

Sursa rețetei: „Rețete Vegane”, Ligia Pop

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.