CREMĂ de CIOCOLATĂ pentru deserturile de POST

Această cremă de ciocolată este ideală pentru torturile de post. Rețeta este de preferat altor rețete clasice deoarece nu conține margarină – unul din cele mai nocive produse de post din magazine.

Se prepară cu lapte de soia și amidon. Puteți folosi orice fel de lapte vegetal, preferabil unul obținut în casă: din boabe de soia dintr-o cultură bio, din semințe de susan, din migdale, din caju, din orez sau din cocos. Acestea se mixează în blender cu apă și se strecoară.

Amidonul clasic poate fi înlocuit cu un amidon bio-vegan, fără gluten. Se găsește în unele supermarketuri (precum Kaufland), la raionul de produse naturale/bio.

Ciocolata trebuie să fie una de calitate, cu o concentrație cât mai mare de cacao.

Cremă de ciocolată de post – rețetă

Ingrediente

• 500 ml de lapte de soia
• 85 g de ciocolată de post
• 85 g de zahăr
• 50 g de ulei de cocos
• 45 g de amidon

Preparare

Puneți 400 ml de lapte de soia într-o cratiță, pe foc mic. Într-un vas separat, amestecați 100 ml de lapte rece cu zahărul, amidonul și un praf de sare.

Când laptele din cratiță începe să clocotească, se toarnă treptat compoziția de amidon, amestecând în continuu. Puteți folosi telul, pentru a evita formarea cocoloașelor. Se lasă la fiert circa 1 minut, apoi se stinge focul.

Transferați repede crema într-un bol și adăugați ciocolata ruptă bucăți. Amestecați până când acestea se topesc și se incorporează deplin. La final se adaugă uleiul de cocos și se mizează crema cu mixerul electric.

După ce a devenit pufoasă, se lasă la răcit. Va deveni mult mai omogenă și mai solidă după ce se răcește complet. Uleiul de cocos are tendința de a se întări la temperaturi mici și de a deveni lichid la temperaturi mari.

Poate fi folosită ca umplutură pentru torturi, prăjituri, clătite și alte deserturi. Dar poate fi la fel de bine consumată ca atare, pe pâine sau biscuiți.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Desert de Casă, Cremă de ciocolată de post: https://desertdecasa.ro/crema-de-ciocolata-de-post/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.