TORT diplomat de post

Dacă sunteți în căutarea unui tort de post pentru un eveniment important, puteți încerca această rețetă, având toată încrederea că va ieși ceva minunat.

Rețeta pe care v-o prezentăm este cu adevărat reușită. Acest tort seamănă foarte mult cu cel original, preparat cu lapte și ouă. Deși este de post, are un gust deosebit și un aspect elegant.

Tort diplomat, de post – rețetă

Ingrediente blat:

• 3 mere
• 100 ml de ulei
• 120 g de zahăr brut
• 180 g de făină
• 1 linguriță de praf de copt
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 praf de sare

Ingrediente cremă:

• 2 plicuri de budincă de vanilie
• 800 ml de lapte de soia de vanilie
• 80 g de zahăr pudră
• 2 linguri de ulei de cocos solid

Decor:

• 2-3 kiwi
• 1 portocală
• 50 g de fulgi de nucă de cocos

Preparare

Blatul. Curățați merele de coajă, îndepărtați cotoarele cu semințele și mixați-le cu ajutorul unui blender, până se fac pastă. Amestecați piureul de mere obținut cu zahărul și scorțișoara.

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 180 de grade Celsius. Pregătiți o tavă dreptunghiulară cu pereții înalți detașabili. Cea folosită pentru această rețetă a avut diametrul de 28 x 19 cm. Tapetați cu nucă de cocos toată suprafața tăvii.

Adăugați uleiul în piureul de mere și amestecați până la omogenizare.

Într-un vas separat, se combină făina cu praful de copt, bicarbonatul și puțină sare. Se cerne apoi amestecul peste piureul de mere. Se amestecă până la deplina incorporare.

Compoziția rezultată se toarnă în tavă și se nivelează frumos la suprafață. Se introduce în cuptor și se lasă circa jumătate de oră, sau până când interiorul nu mai este umed (faceți testul cu scobitoarea).

După ce s-a copt bine, se scoate din cuptor, iar blatul se lasă la răcit în tavă, apoi se scoate. Între timp, se pregătește crema.

Crema. Puneți praful de budincă într-o cratiță și adăugați câteva linguri de lapte de soia pentru a se dizolva. Adăugați apoi restul de lapte și zahărul. Se amestecă bine și se pune pe foc. Se lasă la fiert până se îngroașă, amestecând în continuu spre final.

Se adaugă apoi uleiul de cocos și se amestecă repede cât crema este fierbinte, pentru a se dizolva complet.

Îndată se toarnă crema peste blatul din tavă și se nivelează.

Decor. Se curăță portocala de coajă și se desface feliuțe. Fructele kiwi se decojesc și se taie felii subțiri. Se așază peste cremă într-o formă elegantă, după inspirația fiecăruia. Se pot folosi și alte fructe, precum boabe de struguri, banane, kaki sau ananas.

Se poate presăra la final și puțină nucă de cocos.

În loc de fructe proaspete se poate folosi o glazură de gelatină din fructe.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Laura Sava, Prăjitură diplomat de post: https://www.laurasava.ro/prajitura-diplomat-de-post/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *