„NEGRESĂ” la cană gata într-un minut, fără făină și fără zahăr (video)

Vă prezentăm o rețetă super-simplă de negresă sănătoasă, preparată doar din 3 ingrediente: banane, unt de arahide și cacao.

Este o alternativă ideală la negresa tradițională, care se prepară cu ouă, făină și zahăr, mai ales pentru persoanele care sunt la dietă. Poate fi servită dimineața, la micul-dejun, cu o cană de lapte sau ceai, sau ca desert.

Negresă Fără Făină

   Negresă la cană – rețetă

Ingrediente                   

• 1 banană mare
• 2 linguri de unt de arahide
• 2 linguri de pudră de cacao
• opțional: chipsuri de ciocolată, stafide, merișoare etc

Preparare

Prăjitura se prepară direct în cană, de aceea este indicat să alegeți o cană care vă permite să amestecați ingredientele. Astfel, recomandăm să folosiți o cană mai scundă și mai largă.

Ungeți-o cu puțin ulei (puteți folosi un ulei fără miros puternic, precum cel de rapiță, sau ulei de cocos).

Banana trebuie să fie coaptă bine. Nu este nevoie să adăugați zahăr, deoarece aceasta este suficient de dulce și aromată.

Tăiați-o feliuțe și puneți-le în cană. Pasați-le cu o furculiță până se fac pastă. Puteți lăsa și câteva bucăți mai mari, dacă doriți să le simțiți în prăjitură.

Adăugați untul de arahide și amestecați. Incorporați și pudra de cacao și amestecați până obțineți o compoziție omogenă. Pudra de cacao poate fi înlocuită cu pudră de roșcove (carob). Nu conține cafeină și este mult mai bogată în antioxidanți și minerale decât cacao. Este de asemenea mai dulce și potrivită pentru copii.

Adăugați stafidele sau chipsurile de ciocolată și amestecați.

Introduceți cana în cuptorul cu microunde și setați la 45 de secunde. Dacă este prea moale, mai lăsați-o încă un minut. Întrucât nu conține ouă, acest desert nu necesită o coacere îndelungată. Este foarte bun dacă are o textură mai umedă.

Așadar, nu o coaceți prea mult, deoarece se va usca și va avea un gust amar.

Dacă nu aveți un cuptor cu microunde, puteți folosi cuptorul. Preparați prăjitura într-un vas de ceramică (cană/bol) sau un alt vas termorezistent. Lăsați prăjitura 10-12 minute la 180 de grade Celsius.

                                                        rețeta video:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.