MERE coapte, umplute cu MERIȘOARE

Deși prepararea termică a alimentelor poate afecta nutrienții sensibili la căldură, specialiștii spun că valoarea nutrițională a merelor coapte este relativ similară celor crude. Cantitatea de calorii va fi însă influențată de ingredientele adiționale pe care le folosim (îndulcitori, nuci etc).

Comparativ cu merele proaspete, cele coapte în cuptor sunt tolerate mai bine de persoanele cu un tract digestiv sensibil deoarece sunt mai digestibile.

Mere Coapte Umplute

Acest desert poate înlocui o masă de seară în zilele de post. Este suficient de hrănitor și sățios. Este recomandat inclusiv pentru cei care sunt la regim sau la dietă.

O gustare frugală, dulce-acrișoară, cu specific de toamnă. Rețeta este extrem de simplă.

Pe post de umplutură se pot folosi orice fel de fructe de pădure doriți, proaspete, uscate sau congelate: afine coacăze roșii sau negre, mure. Merișoarele pot fi înlocuite cu stafide.

Mere coapte umplute cu merișoare 

Din aceste ingrediente se obțin 4-5 porții. Dacă aveți mai mulți „abonați”, folosiți mai multe mere. Cele verzi sunt de regulă mai acrișoare, cele golden sunt mai aromate și mai moi, iar cele roșii sunt mai dulci.

Ingrediente

• 3 mere potrivite
• 3-4 lingurițe de merișoare uscate sau congelate
• 3linguri de miere

Preparare

Spălați bine merele, apoi tăiați-le în două și scoateți cotorul cu semințe. Scobiți interiorul cu o lingură și scoateți miezul.

În adâncitura creată, puneți merișoarele. Dacă folosiți fructe congelate, lăsați-le să se dezghețe mai întâi.

Așezați merele într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și dați-le la cuptor. Se coc în circa 25 de minute la temperatura de 180 de grade Celsius.

Scoateți merele pe un platou și turnați peste ele mierea lichidă sau sucul lăsat de fructele decongelate.

Sunt delicioase calde, pe timp de seară, sau reci, când au o aromă și o dulceață mult mai bogată.

_______________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Say7info: Яблоки, запеченные с брусникой и медом: http://www.say7.info/cook/recipe/828-YAbloki-zapechennyie.html

2. SF Gate, Nutrition of Cooked Apples: http://healthyeating.sfgate.com/nutrition-cooked-apples-1069.html

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *