Clicky

RULADĂ raw-vegan cu umplutură de MAC – desert sănătos pentru adulți și copii

Ne-a plăcut această rețetă și am dorit să o împărtășim cu voi deoarece este foarte ușor de făcut și servi ca alternativă sănătoasă pentru ruladele din comerț.

Pentru un desert crud și vegetarian, rezultatele sunt peste așteptări. Veți folosi doar fructe, semințe, miere și cacao

Ruladă cu Umplutură de Mac

După ingrediente ne putem da seama că preparatul final este foarte dulce (în mod natural), hrănitor și sățios.

Puteți înlocui ingredientele după gust și posibilități. De exemplu, în loc de caju puteți folosi nuca românească, migdale sau alune crude, măcinate fin. La blat puteți folosi de asemenea curmale muiate și pasate în loc de miere. 

________________________________________________________________________________________________________

Ruladă cu umplutură de cacao – rețetă

Dacă aveți copii și doriți să le oferiți o educație sănătoasă din toate punctele de vedere, obișnuiți-i cu astfel de deserturi naturale, făcute în casă.

Ingrediente foaie

• 250 g de caju măcinat
• 2 linguri de miere
• 1 lingură de esență de rom

Ingrediente cremă

• 100 g de semințe de mac măcinat
• 2 linguri de miere
• 2 linguri de pudră de cacao sau de roșcove
• 1 lingură de esență (vanilie, portocală, lămâie, migdale etc)

Preparare

Foaie: Puneți nucile caju într-un mini-tocător sau robot cu lama S și mixați până obțineți o pulbere fină, ușor lipicioasă. Sau puteți folosi o râșniță electrică de cafea.

Puneți caju-ul măcinat într-un vas și adăugați mierea de albine și esența de rom. Frământați cu mâinile. Trebuie să obțineți un aluat omogen, ușor maleabil.

Dacă este prea moale, mai puneți făină de caju. Dacă este prea vârtos, mai adăugați miere sau puțină apă.

Așezați pe masa de lucru o folie de plastic sau o hârtie de copt și întindeți pe ea aluatul. Așezați deasupra ei o altă folie de plastic/hârtie de copt și întindeți foaia de aluat cu ajutorul unui sucitor, cât să obțineți o foaie dreptunghiulară.

Cremă: Măcinați semințele de mac prin râșnița electrică de cafea, până se fac pulbere. Amestecați făina obținută cu mierea de albine, pudra de cacao și puțină apă, dacă este prea tare compoziția. Adăugați esența preferată și amestecați cu o lingură de lemn până la omogenizare.

Trebuie să obțineți o cremă ușor de întins.

Întindeți crema peste foaia de aluat și rulați cu grijă, folosindu-vă de folia de plastic sau de hârtia de copt de dedesubt.

Puteți presăra peste ruladă puțină nucă de cocos, pudră de roșcove, scorțișoară, nucă măcinată sau semințe.

Introduceți rulada în frigider și lăsați-o să stea câteva ore, sau mai bine peste noapte.

Tăiați-o felii în momentul în care doriți să serviți din ea.

În compoziție se pot adăuga și unele fructe uscate, precum stafide, merișoare, afine, caise tocate mărunt, coacăze negre, etc. Le puteți pune așa, uscate, sau le puteți înmuia înainte în apă câteva ore.

________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Veganico: Rulada Raw-Vegana cu Umplutura de Cacao: http://veganico.ro/rulada-raw-vegana-cu-umplutura-de-cacao/

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *