Clicky

CHEC de post cu fructe, FĂRĂ ZAHĂR și ULEI

Acest chec este deosebit de aromat, datorită fructelor confiate. Din acest motiv nici nu trebuie să puneți zahăr în compoziție. Va ieși foarte dulce.

Dincolo de faptul că nu conține zahăr, la această rețetă nu se folosește nici măcar ulei. Pentru a obține un desert mai consistent și mai sănătos, folosiți făină integrală în loc de făină albă, sau o combinație.

Chec de Post cu Fructe, Fără Zahăr

Chec de post, cu fructe confiate

Ingrediente

• 300-400 g de fructe confiate
• 600-700 ml de suc de fructe, lapte vegetal sau apă minerală
• făină integrală, cât cuprinde
• 1 pliculeț de praf de copt
• esență de rom, de vanilie

Preparare

Dacă alegeți să folosi suc în loc de apă sau alt lichid, preparați-l în casă, din fructe proaspete. Puteți folosi portocale, mandarine sau mere. Curățați fructele de coajă, tăiați-le bucăți și puneți-le în blender cu puțină apă. Mixați până la omogenizare. Folosiți sucul rezultat cu tot cu pulpă.

Puneți sucul sau lichidul într-un bol încăpător. Adăugați fructele confiate, apoi esențele și făina amestecată cu praful de copt. Amestecați cu o lingură de lemn până la omogenizare. Compoziția rezultată trebuie să fie asemănătoare celei pentru negresă, potrivit de grosuță.

Chec de Post, Fără Zahăr

Turnați compoziția într-o tavă de chec/pâine/cozonac unsă cu ulei și tapetată cu foaie de copt. Nivelați deasupra.

Lăsați checul să se coacă la foc mic. Are nevoie de o perioadă mai mare de timp decât checul obișnuit. Verificați cu o scobitoare dacă este copt bine în interior.

Lăsați-l să se răcească, apoi tăiați-l felii.

Chec de Post cu Fructe

____________________________________________________________________________________________________

Sugestii:

Compoziția poate fi pusă și în alte tipuri de tăvi: rotundă, pătrată, dreptunghiulară.

Puteți folosi jumătate de făină albă și jumătate de făină integrală.

Dacă vreți să faceți două tăvi de chec, dublați cantitățile. În loc de fructe confiate puteți folosi un amestec de fructe uscate (stafide, merișoare, coacăze negre, goji etc). Acestea trebuie lăsate la hidratat în suc/apă înainte de a le pune în compoziția de chec.

1 comentariu

  1. Camelia Stricker

    Si eu va multumesc f. mult . O ideee si o reteta strasnica.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

Răspunde corect la următoare operație aritmetică *