TORT fără coacere, cu cremă de IAURT, BANANE și KIWI – sărac în CALORII și savuros

Titlul pare foarte atractiv, și dacă încercați rețeta, veți vedea că și tortul obținut este absolut încântător. Unele persoane simt nevoia să consume multe fructe iarna, iar combinația dintre banane și kiwi este absolut delicioasă.

Tortul rezultat este răcoros, savuros și sățios. Nu conține mult zahăr, iar despre făină nici nu poate fi vorba.

Tort cu Iaurt, Banane și Kiwi

Un alt avantaj este că nici măcar nu necesită coacere în cuptor. Asemenea altor torturi de tipul raw (crude), blatul este o bază obținută din biscuiți măcinați și unt.

Tort fără coacere, cu iaurt, banane și kiwi

Ingrediente „blat”

• 200 g de biscuiți
• 70 g de unt

Ingrediente cremă

• 500 ml de iaurt
• 2 banane
• 4 kiwi (+ 2 pentru decor)
• 2-3 linguri de zahăr
• 1 lingură de zeamă de lămâie
• 1 ½ pliculețe de gelatină
• 120 ml de apă rece

Preparare

Blatul: Puneți biscuiții în robot și mixați până se zdrobesc. Puteți să-i măcinați fin, sau să-i mărunțiți mai grosier, în funcție de preferință.

Adăugați untul topit în prealabil la bain-marie. Amestecați până obțineți o compoziție cu o consistență asemănătoarea nisipului umed, care se ține.

Ungeți forma de tort detașabilă cu puțin unt sau așterneți o foaie de copt. Transferați compoziția de biscuiți și presați cu degetele sau cu fundul unui pahar, până obțineți un strat uniform.

Introduceți forma în frigider și între timp, pregătiți crema.

Crema: Puneți gelatina la înmuiat într-un bol cu 120 ml de apă. Lăsați-o circa 10 minute. Granulele trebuie să absoarbă tot lichidul și să se umfle.

Tăiați fructele kiwi cubulețe, și puneți-le într-o crăticioară pe foc cu sucul de lămâie și zahărul. Amestecați des, până când se topește bine zahărul și kiwi lasă puțină zeamă, circa 5 minute.

Luați vasul de pe foc și așteptați puțin să se răcorească. Adăugați gelatina umflată și amestecați repede, pentru a se dizolva complet. (Compoziția de kiwi trebuie să fie fierbinte, dar nu clocotită când puneți gelatina.)

Puneți iaurtul într-un bol mare. Turnați compoziția de mai sus cu gelatină și amestecați bine.

Scoateți blatul din frigider și așezați pe toată suprafața rondele de banane subțirele. Turnați peste ele compoziția de iaurt și kiwi.

Nivelați și decorați cu feliuțe de kiwi. Introduceți forma în frigider și lăsați-o până a doua zi. Desprindeți ușor cu un cuțit marginile tortului de pereții formei, apoi desfaceți inelul. 

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.