Pizza cu BROCCOLI și SMÂNTÂNĂ

Vă prezentăm o variantă de pizza diferită de rețeta tradițională, cu carne. Aceasta conține broccoli. Și sosul clasic de roșii este înlocuit cu smântână, care merge foarte bine cu broccoli. Se pot păstra însă mai multe elemente din rețeta tradițională, folosind și alte ingrediente pe lângă cele enumerate, precum măsline, ciuperci, roșii.

Totodată, puteți opta un blat simplu, doar din apă și făină. Cel din rețetă conține iaurt și ou, și nu are drojdie.

Pizza cu Broccoli și Smântână

Pizza cu broccoli – rețetă

Ingrediente blat

• 400 g de făină
• 200 ml de iaurt
• 100 g de unt
• 1 ou
• ½ linguriță de bicarbonat de sodiu
• ¼ linguriță de sare

Ingrediente topping

• 300 g de broccoli
• 200 g de smântână
• opțioanal: 200 g de nuci
• 100 g de cașcaval sau brânză Feta
• condimente, după gust (oregano, busuioc, piper etc)

Preparare

Acest aluat de pizza este foarte fraged și gustos, și nu necesită drojdie. Puneți iaurtul și untul topit într-un bol mare. Adăugați oul, bicarbonatul și sarea. Incorporați făina și amestecați cu o lingură de lemn. Introduceți apoi mâinile și frământați până obțineți un aluat omogen, modelabil. Se mai poate adăuga puțină făină la frământare.

Acoperiți bolul cu uncirca  prosop și lăsați-l să stea circa 10 minute. Între timp, pregătiți ingredientele pentru ornarea blatului.

Desfaceți broccoli în buchețele mici. Spălați-le și fierbeți-le câteva minute în apă sau la aburi. Mai multe detalii în acest articol.

Ungeți tava de pizza cu unt sau ulei. Dacă folosiți o tavă rotundă, folosiți doar jumătate din cantitatea de aluat, deoarece veți obține două tăvi de pizza. Dacă folosiți o tavă de cuptor mare, dreptunghiulară, puteți tot aluatul odată.

Puneți bucata de aluat în tavă și întindeți-o cu mâinile până acoperă toată suprafața, și puțin pereții.

Ungeți aluatul cu 2-3 linguri de smântână și presărați condimentele. Radeți apoi cașcavalul pe toată suprafața și așezați bucățile de broccoli. La final, adăugați nucile rupte bucăți potrivite.

Introduceți tava în cuptorul încins la 200 de grade Celsius și lăsați pizza circa 30 de minute. Lăsați-o să se răcorească circa 10 minute înainte de a o tăia și servi.

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *