Smântână vegetală, sănătoasă pentru inimă și oase

Ingredientul care ne poate ajuta să preparăm o smântână vegetală este caju-ul. Acest tip de nuci este atât de versatil încât poate fi transformat în diferite creme, frișcă, iaurt sau maioneză de post.

Nucile caju sunt o armă secretă a vegetarienilor și a celor care prepară deseori deserturi sau mâncăruri crude, fără foc. Au o culoare albicioasă, asemănătoare produselor lactate și un gust dulceag, foarte plăcut.

smantana

O puteți consuma ca atare, pe pâine, o puteți adăuga în salate, în supe-cremă, în smoothie-uri, în creme sau aluaturi pentru prăjituri sau torturi. Pentru a ieși mai gustoasă, folosiți lapte vegetal în loc de apă, și ceva condimente, precum oțet de mere, pulbere de usturoi și ceapă sau piper alb.

Smântână vegetală rețetă

Ingrediente

• 100 g de caju
• 100 ml de apă sau lapte vegetal
• 2 linguri de suc de lămâie
• puțină sare

Preparare

După cum vedeți, lista ingredientelor este foarte minimală. Pe lângă caju, aveți nevoie de apă, suc de lămâie și un praf de sare.

Turnați apa într-un bol de sticlă. Adăugați nucile caju și lăsați-le la înmuiat peste noapte (12 ore). Cu cât mai mult stau la hidratat, cu atât mai ușor le va procesa blenderul, și cu atât mai fină și mai cremoasă va ieși smântâna.

Pentru a prepara smântâna, puneți caju-ul hidratat cu tot cu apa în care a stat în blender. Mixați până când obțineți o compoziție cremoasă și omogenă. Adăugați treptat zeama proaspăt stoarsă de la lămâie și sarea. Gustați și vedeți ce mai trebuie.

Păstrați smântâna într-un borcănel de sticlă, în frigider. Rezistă 3-4 zile.

Nucile caju sunt foarte sănătoase, în special pentru inimă. Spre deosebire de smântâna de vacă, smântâna de caju conține grăsimi bune, de tipul acidului oleic. Acesta ajută la scăderea trigliceridelor.

Totodată aceste nuci sunt bogate în magneziu, un mineral esențial pentru sănătatea sistemului cardiovascular, oaselor și nervilor.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.