MAIONEZĂ de post din SEMINȚE – o rețetă care se apropie de gustul maionezei cu ou

Cei care urmează un regim vegetarian sau țin post și caută o rețetă de maioneză vegetală vor fi încântați să descopere rețeta pe care v-o prezentăm mai jos. Este foarte reușită, atât ca gust, cât și ca textură și culoare.

Maioneză Vegetală Rețetă

Maioneză Vegetală Rețetă

Maioneză vegetală din semințe – rețetă

Ingrediente

• 150 g de semințe de floarea-soarelui
• 2 lingurițe de tahini (pastă de susan)
• 2 linguri de zeamă de lămâie
• 1 lingură de semințe de muștar
• 1 linguriță de pulbere de turmeric
• 1 lingură de ulei de măsline
• ½ linguriță de sare

Preparare

Dacă nu aveți tahini (pastă de susan) cumpărat, îl puteți prepara în casă. Aveți nevoie de semințe de susan coapte la cuptor circa 5-8 minute, lăsate la răcit și procesate în blender cu ulei până se transformă într-o pastă fină, omogenă. Acesta este tahini. Dacă faceți o cantitate mai mare, păstrați-l în frigider. La 250 g de semințe de susan aveți nevoie cam de 10 linguri de ulei.

Pentru a face maioneza, puneți miezul de floarea-soarelui la înmuiat într-un bol cu apă, cât să le acopere. Trebuie să le lăsați la hidratat cel puțin 3 ore. Cel mai bine este să le lăsați peste noapte.

Pentru a obține făina de muștar, măcinați câteva boabe de muștar prin râșnița electrică de cafea.

Puneți semințele de floarea-soarelui înmuiate și scurse de apă în blender. Adăugați cele 2 linguri de pastă de susan (tahini), ½ linguriță de făină de muștar, sucul proaspăt stors de la lămâie, uleiul și puțină apă, cât să pornească blenderul. Apăsați butonul și mixați până când toate ingredientele se transformă într-o compoziție cremoasă. Dacă mai trebuie apă, mai adăugați pe parcurs, câte puțin. Adăugați spre final pulberea de turmeric și sarea.

Turmericul va da maionezei o culoare galbenă intensă, asemănătoare maionezei din ou. Mai mult, veți fi surprinși să descoperiți că această maioneză are și un gust apropiat cu cel al maionezei adevărate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Mai simplu si buna la gust este maioneza vegetala din pufuleti, putina apa cat sa inmoaie pufuletii, mustar si la mixer cu ele. nu iti dai seama ca nu este din oua!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]