Cea mai simplă și eficientă APĂ de GURĂ naturală (rețetă simplă)

Mirosul neplăcut al gurii, cunoscut clinic sub numele de halitoză sau halenă, este o problemă care poate fi cauzată de o bacterie localizată în interiorul gurii, de probleme dentare sau digestive.

Apa de gură propusă mai jos nu doar ameliorează mirosul neplăcut al respirației, ci îl elimină cu desăvârșire.

Dental hygiene treatment with mouthwash medicine vector illustration: studiogstock – www.freepik.com

Apa de gură pe care o cumpărăm din magazine este plină de chimicale, dovadă și culoarea albastră sau aroma puternică. În plus, nu reușește să remedieze halena decât pentru o jumătate de oră sau puțin mai mult.

Studiile au arătat că din cauza ingredientelor toxice conținute, apa de gură din comerț utilizată pe termen lung poate dăuna sănătății orale. De pildă, alcoolul etilic regăsit în aceste produse slăbește gingiile. Cercetătorii de la Universitatea din Stanford au găsit o legătură între utilizarea unor anumite ape de gură și cancerul oral.

Apă de gură cu scorțișoară – rețetă 

Cu siguranță că cel mai bun mod de a ne împrospăta respirația este să ne preparăm propria apă de gură în casă. Acest lucru ne permite să controlăm ingredientele folosite. În cazul nostru, ingredientele sunt foarte banale, iar rezultatul este un produs cât se poate de natural, sigur, eficient și foarte ieftin.

Ingrediente

• 2 lămâi
• 1 lingură de bicarbonat de sodiu
• ½ lingură de pudră de scorțișoară
• 2-3 cuișoare
• 1 ½ linguriță de miere
• 1 cană de apă caldă
• 1 recipient vechi (gol) de apă de gură sau 1 borcan cu capac

Preparare

Se pun scorțișoara și cuișoarele în recipientul ales, și peste ea se toarnă sucul de lămâie proaspăt stors. Se adaugă miere de albine și bicarbonatul de sodiu. Toate aceste ingrediente se „sting” la final cu apa suficient de caldă încât să topească mierea. Se pune capacul și se agită bine. Dacă folosiți un borcan, amestecați cu o lingură de lemn sau de plastic. Dacă vreți un efect mai puternic de albire a dinților, adăugați și puțină pulbere de turmeric.

Ori de câte ori aveți nevoie să vă împrospătați respirația, agitați recipientul și clătiți gura sau faceți gargară cu câte 1-2 lingurițe, timp de 1 minute.

 Cum funcționează

Spre deosebire de mentă (folosită mai des la prepararea apelor de gură) care doar maschează halena, scorțișoara chiar ajută la eliminarea ei, datorită proprietăților antibacteriene prin care ucide bacteriile care stau în spatele mirosului neplăcut. Asociația Internațională Pentru Cercetări Dentare a descoperit că persoanele care mestecă gumă cu scorțișoară au un risc mai mic cu 50% de a dezvolta bacterii orale decât persoanele care mestecă gumă de mentă.

Mierea de albine face orice lucru să aibă un gust mai bun. Dar cel mai important este că mierea are și proprietăți antibacteriene, prin care ajută la tratarea mirosului neplăcut.

Sucul de lămâie are o aromă proaspătă de citrice foarte puternică, prin care poate remedia respirația neplăcută.

Bicarbonatul de sodiu ajută prin îndepărtarea bacteriilor rele și prin albirea dinților.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


6 comentarii

  1. Lămâia (acidul citric) nu face bine smalțului dinților, întrebați orice dentist. Iar mierea este un zahar care crează aciditate în gură. Eu aș evita-o. În final, aș lăsa mai degrabă bicarbonaturl, cuișoarele și scorțișoara iar în loc de apă – infuzie de frunze de salvie. Nu va avea gust de ceai, dar nu vrea nimeni sa bea apa de gură, ci doar să-și îndeplinească rolul cu succes.

    A, ca să nu mai vorbim că acidul din lămâie neutralizează alcalinitatea bicarbonatului și n-am făcut nimic… (ați pus vreodată lămâie sau oțet peste bicarbonat, să vedeți ce bulbuci ies?)

    Mă întreb, s-a documentat cineva înainte să propună rețeta asta? Cu tot respectul…

  2. ;Amestecul; lamaie+bicarbonat ,”demoleaza”lucrarile stomatologice!Cat despre smaltul dintilor…sigur va „suferi’!

  3. Pasta de dinti si apa de gura omologata .

  4. interesanta, vreau sa o incerc…!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.