Tonic general pentru imunitate din GHIMBIR

Pentru a traversa sezonul rece fără probleme de sănătate (gripă, răceală, infecții respiratorii sau afecțiuni virale), avem nevoie de soluție naturală stimulatoare pentru sistemul imunitar. Rețeta de mai jos este una din cele mai bune și simple metode de prevenire a bolilor.

Tonic General Rețetă

Tonic General Rețetă

Tonic general:  rețetă

Ingrediente

• 1 bucățică de ghimbir ras (sau 1 praf de pulbere de ghimbir)
• 1 bucățică de tumeric ras (sau 1 praf de pulbere de turmeric)
• ½ cană de suc de portocale
• 2 linguri de miere

Amestecați toate ingredientele într-o cană, până la deplina omogenizare. Beți acest leac zilnic, dimineața, mai ales în perioada rece a anului, pentru creșterea rezistenței la gripă, răceală, infecții și alte boli de sezon.

Efecte

Astăzi, când sistemul nostru imunitar este din ce în ce mai slăbit, avem nevoie de soluții naturale pentru a ne menține sănătoși și plini de energie. Remedii naturiste sunt cele mai bune alegeri, mai ales pentru familiile care au copii mici.

Plin de Vitamina C, antioxidanți și proprietăți antivirale, acest tonic este o soluție naturală de creștere a imunității. Este excelent toamna și iarna, pentru prevenirea afecțiunilor virale, dar și pentru scurtarea duratei unei răceli sau infecții. Are și o culoare foarte atractivă și motivantă.

Puteți folosi acest tonic pentru calmarea durerilor în gât sau simptomelor unui stomac deranjat, sau pur și simplu pentru a da un imbold sistemului imunitar, sau pentru a crește nivelul de energie al organismului.

Ghimbirul și turmericul – două condimente orientale surori, sunt renumite pentru proprietățile lor anti-inflamatoare și anti-cancerigene. Sucul de portocale dă acestui tonic un gust dulce, plăcut, și o doză minunată de Vitamina C naturală. Mierea de albine are proprietăți antibacteriene puternice, care ne poate ajuta la combaterea îmbolnăvirilor. Cu cât mai închisă la culoare este mierea, cu atât este mai bogată în antioxidanți și substanțe antibacteriene, și cu atât mai puternică din punct de vedere terapeutic.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. florea gabriela

    Se poate da si copiilor de 3 anisori? Va rog sa-mi raspundeti!

  2. Buna ziua! Este recomandat si gravidelor?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.