Tartă cu Cartofi, Ciuperci sau Brânză – Rețete Delicioase

Tarta cu cartofi este un fel de mâncare rapid de făcut, îndrăgit și de cei mici și de cei mari. Este foarte gustoasă și se poate prepara inclusiv de post, folosind doar legume, și eventual cașcaval de soia sau brânză tofu. Se pot servi ca o pizza, cu ketchup sau sos de roșii!

Tartă cu Cartofi, Ciuperci sau Brânză – Rețete Delicioase

Tartă cu Cartofi, Ciuperci sau Brânză – Rețete Delicioase

1. Rețetă Tartă cu Cartofi, Brânză și Ou

Ingrediente

• 3 cartofi mari albi
• 2 ouă
• 1 lingură de ulei de măsline
• ½ cană de brânză (telemea, caș)
• 1 ceapă medie
• Condimente și verdețuri: sare, piper, boia dulce, pătrunjel verde, cimbru uscat

Preparare

Se taie cartofii și ceapa felii, sau rondele. Se unge o tavă de copt (rotundă pentru tartă, sau de orice formă) cu ulei de măsline și se așează feliile de cartofi și ceapă circular.

Într-un bol, se bat ouăle și deasupra se rade brânza. Se adaugă condimentele și verdețurile, și se amestecă bine. Se toarnă această compoziție peste cartofi, acoperind întreaga suprafață. Se introduce tarta în cuptorul preîncălzit, și se lasă 30-40 de minute. La final se presară paprika dulce pe deasupra și verdețuri proaspete.

2. Rețetă Tartă de Cartofi cu Ciuperci și Cașcaval

Ingrediente

• 1kg de cartofi
• 1 mână de ciuperci
• 3-4 cepe
• 2-3 felii de cașcaval
• 2-3 linguri de smântână
• 1 ou
• sare, piper după gust
• nucșoară (opțional)

Preparare

Se taie cartofii și ceapa felii. Se unge tava pregătită cu puțin unt, și se alternează rânduri de cartofi și ceapă. Deasupra se pun ciupercile tocate mărunt. Într-un vas separat, se bate oul cu sarea, piperul și nucșoara, se adaugă smântâna și eventual puțin cașcaval ras sau brânză.

Se toarnă compoziția de ou în tavă, și se rade deasupra cașcavalul. Se acoperă tava cu folie și se dă la cuptorul preîncălzit jumătate de oră. Se scoate folia, și se mai lasă 10-15 minute la foc mare.

3. Rețetă Tartă cu Cartofi de Post

Ingrediente

• 4 cartofi
• 3 roșii
• 1 ceapă
• 2 ardei capia sau verzi, sau gogoșari
• 1 morcov
• 3-4 căței de usturoi
• rozmarin, cimbru, ghimbir sau alte condimente și verdețuri

Preparare

La această rețetă se prepară un blat de post, dintr-un pahar de apă călduță, 1 linguriță de sare, 2 linguri de ulei, 1 linguriță de bicarbonat de sodiu și făină cât cuprinde.

Se curăță legumele și se taie: cartofii rondele, ardeii feliuțe, morcovii bastonașe și ceapa peștișori. Cartofii se pun puțin la fiert cu apă și sare, roșiile se pot mixa puțin la robot, iar usturoiul se toacă fin pe fund.

Se pun apoi morcovii, ardeii și ceapa cu puțină apă la înăbușit. La final se toarnă roșiile deasupra și se lasă să scadă. Această compoziție pentru umplutură nu trebuie să fie foarte zemoasă. Se adaugă usturoiul și cartofii și se mai lasă 2 minute pe foc.

Blatul pregătit se întinde în tava unsă cu puțin ulei, și deasupra se toarnă compoziția și condimentele. Se dă la cuptor 20 de minute, iar la final se poate rade puțin cașcaval de post.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.