Săpun de Casă cu Ulei de Măsline (Preparare la Rece) – Piele Uscată, Celulită

Fabricarea săpunurilor acasă a devenit o ocupație plăcută și plină de satisfacții pentru foarte multe femei care sunt adepte ale stilului de viață bio, sănătos. Săpunul cu ulei de măsline este unul din cele mai hrănitoare pentru piele.Uuleiul de măsline hidratează și tonifică pielea, combate ridurile și celulita.

Rețetă Săpun cu Ulei de Măsline
Săpun de Casă cu Ulei de Măsline (Preparare la Rece) (sxc.hu)

Săpun de Casă cu Ulei de Măsline (Preparare la Rece) (sxc.hu)

Ingrediente

• 450 g de ulei de măsline
• 400 g de ulei de palmier
• 200 g de ulei de cocos
• 329 g de apă distilată rece
• 146 g de sodă caustică
• 20 ml de ulei de levănțică (mentă, scorțișoară, sau orice alt ulei esențial preferat pentru aromă)

Preparare

Întrucât se va lucra cu sodă caustică, se recomandă utilizarea de mănuși, și eventual ochelari de protecție sau o mască. Se toarnă soda peste apa distilată (nu invers) într-un vas. În alt vas, se amestecă uleiul de măsline, de palmier și de cocos.

Se pune fiecare vas pe foc și se lasă la încălzit, măsurând temperatura (folosind un termometru). Cele două compoziții trebuie să aibă aceeași temperatură, adică de 38 de grade.

După această etapă, se varsă soluția de apă și sodă peste amestecul de uleiuri. Se mixează apoi cu mixerul sau blenderul timp de 5-10 minute, până când se îngroașă. Se incorporează uleiul esențial, și se după încă o mixare, se toarnă compoziția în formele de săpun tapetate cu hârtie de copt.

Formele cu masa de săpun se lasă 24 de ore la un loc cald, fără umezeală, învelite într-o pătură. După acest interval, săpunul va fi suficient de tare pentru a-l putea tăia. Săpunul astfel preparat se mai lasă 2-3 săptămâni la loc rece și întunecos, apoi se poate folosi.

Rețetă Săpun de Casă cu ulei de măsline (anti-celulitic)

Ingrediente

• 4 linguri de ulei de măsline
• 180 g de săpun pentru copii
• 100 ml de apă
• 4 linguri de cafea măcinată
• 3 linguri de sare de mare granulată

Preparare

Se rade săpunul pentru copii pe răzătoarea mare. Fulgii de săpun rezultați se pun într-o oală, pe baie de aburi. Se adaugă peste ei uleiul de măsline, și se amestecă preparatul continuu, adăugând puțin câte puțin apă clocotită. Se amestecă încet, pentru a împiedica formarea de cocoloașe sau spumă.

Se adaugă cafeaua măcinată și sarea de mare. Se mai amestecă 5 minute pe foc, și apoi se toarnă în formele de săpun, unse în prealabil cu ulei. Săpunul se lasă la întărit 2-3 zile la frigider sau la loc rece.

Este un săpun care ajută la eliminarea celulitei și la hidratarea pielii uscate.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


2 comentarii

  1. Am sa incerc aceasta reteta, de ce spuneti ca se prepara la rece, cand trebuie sa se incalzeasca compozitia la 38 grade ???????????

  2. Cred ca este foarte bun !! Am cumparat de la apicultor sapun de casa cu miere, si este f. bun. De aceia cred ca si acest sapun va fi foarte bun… Am sa incerc sa imi fac singura. Va multumesc!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.