Carnea de Pui – Scade Tensiunea, Colesterolul şi Kilogramele în Plus

Carnea de pui este o sursă excelentă de proteine, vitamine şi minerale de care avem nevoie pentru un corp sănătos. Beneficiile pentru sănătate pe care ni le oferă carnea de pui includ controlul colesterolului şi a tensiunii arteriale, pierderea în greutate şi reducerea riscului de cancer.

Carnea de Pui - Beneficii

Carnea de Pui – Beneficii

Puiul este tipul de pasăre cel mai popular în lume. Acesta a fost domesticit şi consumat ca hrană de mii de ani. Se crede că puii au fost domesticiţi prima dată în India, iniţial pentru luptele dintre cocoşi, şi mai târziu pentru consumul de carne. Puiul s-a răspândit rapid şi în Asia, Africa şi Europa, iar mai târziu în America, unde a fost adus de către primii colonişti. Până în secolul al 19-lea, puii au fost domesticiţi în gospodării, pentru carnea şi ouăle lor.

Conţinut nutriţional

Indiferent de rasă, carnea de pui este sănătoasă şi are o valoare nutritivă ridicată. Potrivit cercetătorilor, 100 g de pui conţine 18% de proteine, 15 g de grăsimi, 75 mg de colesterol, 11 mg de calciu, 0,9 mg de fier, 20 mg de magneziu, 147 mg de fosfor, 189 g de potasiu, 70 mg de sodiu şi 1,3 mg de zinc. Conţine de asemenea vitamina C, tiamina, riboflavina, niacina, vitamina B6, acid folic, vitamina B12, vitamina A, vitamina E, vitamina D şi vitamina K.

Cea mai mare sursă de proteine

Carnea de pui este una dintre cele mai importante surse de proteine. Cantitatea de proteină găsită în pui este 18 g la 100 g de carne de pui, ceea ce înseamnă foarte mult. Cantitatea de proteină zilnică recomandată este de 1 g/1 kg greutate corporală. Pentru sportivi, necesarul zilnic de proteine este de aproximativ 0,6 g la 0,9 g pe kilogram, mai mult decât dublu faţă de cerinţa normală.

Vitamine şi minerale

Carnea de pui este o sursă foarte bună nu numai de proteine, ci şi de vitamine şi minerale. De exemplu, vitaminele B din carnea de pui sunt utile în cataracta, boli de piele, imunitate, slăbiciune, digestie, sistemul nervos, migrene, tulburări cardiace, păr grizonat, nivel ridicat de colesterol şi diabet.

Vitamina D din carnea de pui ajută la absorbţia calciului şi la consolidarea oaselor. Vitamina A ajuta la construirea vederii, iar fierul este de ajutor în formarea hemoglobinei, stimularea funcţiei musculare şi prevenirea anemiei.

Potasiul şi sodiul sunt electrolitţi, iar fosforul ajută la combaterea slăbiciunii, la întărirea oaselor, la buna funcţionare a creierului, la îngrijirea dentară şi la stimularea metabolismul.

> Previne răceala şi gripa

Consumul de supă de pui caldă este un remediu excelent pentru reducerea riscului de îmbolnăviri frecvente, cum este răceala comună, durerile în gât sau nasul înfundat.

> Carnea de pui ne ajută să slăbim

Dietele cu un conţinut ridicat de proteine s-au dovedit a fi cele mai eficace în reducerea greutăţii, iar carnea de pui reprezintă unul din cei mai importanţi candidaţi în acest sens. Studiile şi testele au arătat că cei care au urmat un regim de slăbit pe bază de carne de pui au experimentat o scădere semnificativă în greutate.

> Controlează tensiunea arterială

Studii de cercetare au arătat că la persoanele cu hipertensiune arterială, carnea de pui este o metodă bună de reglare a tensiunii. Se recomandă de asemenea îmbogăţirea dietei zilnice cu nuci şi alte produse dietetice pe bază de fructe şi legume, pentru menţinerea unui nivel optim al tensiunii.

> Scade colesterolul

Cantitatea de grasimi saturate şi colesterol din carnea roşie (de vită, de miel sau de porc) este mult mai mare decât ceea ce găsim în carnea de pui, în peşte sau în legume. Asociaţia Americană a Sănătăţii Inimii recomandă consumul de carne de pui sau de peşte în loc de carne roşie la persoanele cu risc de colesterol mare sau boli de inimă. Cu toate acestea, inclusiv consumul excesiv de carne de pui sau de peşte poate duce la dezvoltarea afecţiunilor cardiovasculare.

> Reduce riscul de cancer

Consumatorii de carne roşie, carne sau şuncă de porc au arătat un risc mai mare de cancer colorectal, în timp ce consumatorii de carne de pui şi de peşte au prezentat o creştere a duratei de viaţă. De aceea nutriţioniştii spun despre carnea de pui că este mai sănătoasă decât orice alt tip de carne.

Reţete simple şi rapide cu pui

Salată de pui

Taie cubuleţe pieptul de pui gătit pe grătar sau fier, şi adaugă ciuperci, cubuleţe de ciuperci fierte, de mere, de ceapă verde, cireşe, afine sau struguri fără sâmburi. Amestecă uşor şi presară condimente după gust.

Sandwich cu pui

Pe două felii de pâine toast pune un strat de unt. Aşează câteva rondele de castravete, sfeclă rasă, ceapă, ardei gras şi carne de pui gătită. Adăugați sare și piper după gust și acoperă cu a doua felie. Serveşte sandwich-ul cu ketchup sau maioneză.

Pui fript cuptor

Taie fâşii medii de piept de pui şi condimentează-le cu boia de ardei şi sare. Scufundă bucăţile dde pui în ouă bătute şi apoi într-un amestec de fulgi de porumb. Tapetează o tavă cu folie de copt şi pune bucăţile de pui în ea. Lasă puiul la cuptor până se rumeneşte.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


8 comentarii

  1. si hormonii din carnea de pui???

  2. pai de hormoni nu vorbeste nimeni ca trebuie vinduta

  3. cu conditia sa ii cresti acasa personal,la cate medicamente si alte rahaturi de crestere baga astia cu fermele numai buna de remedii este .

  4. dar NU gatita ca in imagine…

  5. exakt aia am vrut sa spun si eu!

  6. carnea de pui adevarat, nu asta din comert plina de hormoni…nu?

  7. da…..si eu m-am gandit oare de ce faceti reclama la carnea de pui sau la oricare carne ar fi pe acest cont unde se promoveaza tratamente naturiste spre bucuria multora,carnea nu poate figura ca adjuvant in vindecarea bolilor!

  8. Supa de pui de țară este un tratament adjuvant, mai ales în perioada de convalescență.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.