ROȘII umplute cu BRÂNZĂ – aperitiv rapid (rețetă cu beneficii)

Acest aperitiv este o rețetă tradițională pe care nutriționistul Gheorghe Mencinicopschi ne recomandă să o consumăm cu moderație.

Roșiile trebuie să facă parte mai des din dieta noastră, datorită aportului de antioxidanți pe care îl aduc. Sunt în mod deosebit bogate în licopen, un compus pe care studiile l-au asociat cu combaterea cancerului.

Roșii umplute cu brânză

Grație mineralelor pe care le conțin roșiile, grăsimile din produsele lactate folosite în rețetă sunt mai ușor de digerat.

Atenție însă, persoanele care suferă de hipertensiune arterială sau afecțiuni hepatice și renale, trebuie să evite consumul de brânză foarte sărată. Telemeaua se poate ține în apă câteva ore, pentru a se desăra.

Boiaua de ardei conține capsaicină, o substanță activă din ardeiul iute cu efecte analgezice. Aceasta reduce durerileinflamația și mâncărimile pielii și a demonstrat totodată proprietăți anticancerigene.

Acest condiment conține și alți nutrienți valoroși, precum vitamina A, potasiu, vitamina C, vitaminele B1, B2 și B3.

_______________________________________________________________________________________________________

Roșii umplute cu brânză – rețetă

Ingrediente

• 2 kg de roșii
• 100 g de telemea de oi
• 300 g de brânză de vaci
• 100 g de unt
• 100 g de smântână
• 1 legătură de mărar
• boia de ardei, după gust

Preparare

Roșiile trebuie să fie frumoase și potrivite ca dimensiune. Se spală, se taie capacul de deasupra și se scobesc cu o linguriță. Se scoate miezul și se așază cu fața în jos pe o tavă/farfurie pentru a se scurge excesul de zeamă.

Între timp, se pregătește umplutura. Se dă telemeaua pe răzătoare și se amestecă apoi cu brânza de vaci, smântâna, untul moale și puțin piper roșu (boia de ardei).

Se amestecă până rezultă o pastă omogenă, ca o cremă.

Se umplu roșiile cu crema de brânză și se presară deasupra mărarul tocat mărunt. Pentru a le da un aspect mai elegant, puteți folosi un poș pentru a umplute roșiile.

_______________________________________________________________________________________________________

Sursă: Prof. Dr. Mencinicopschi, Reînvață să Gătești, Carte de bucate sănătoase, Roșii umplute cu brânză, p. 25

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *