Pastă de AVOCADO cu BRÂNZĂ și SEMINȚE – rețetă cu beneficii

Potrivit nutriționiștilor, avocado se numără printre cele mai hrănitoare alimente din lume. Acest fruct se bucură de o popularitate crescută în ultima vreme, îndeosebi în rândul vegetarienilor.

Grație texturii sale untoase și consistente, avocado are o versatilitate impresionantă. Îl vedem incorporat într-o sumedenie de rețete sănătoase, de la salate și sandvici-uri, până la sosuri, pateu-uri și creme dulci sau sărate.

Avocado ne oferă cantități generoase de antioxidanți, vitamine, minerale și grăsimi benefice sistemului cardiovascular (de tipul celor mononesaturate).

Este bogat în vitamina A, potasiu, fibre, vitamina K, magneziu, fier, cupru, acid folic, vitamine E și vitamina C. Conține proteine, carotenoide și alți antioxidanți (polifenoli și flavonoide) cu efecte antiinflamatoare.

Consumul acestui fruct a fost asociat cu îmbunătățirea dietei și a stării generale de sănătate: digestia, funcția inimii și a creierului, echilibrul hormonal și metabolic, prevenirea diabetului și a cancerului, scăderea în greutate, sănătatea ochilor, pielii și a părului.

_____________________________________________________________________________________________________________

Pastă de avocado cu brânză – rețetă

Ingrediente

• 1 avocado
• 1 banană
• 50-100 g de brânză de vaci
• 1-2 linguri de semințe de floarea-soarelui (dovleac, susan etc)

Preparare

Măcinați semințele prin râșnița electrică de cafea, sau printr-un robot cu lama S.

Desfaceți avocado în două și scoateți miezul din coajă cu ajutorul unei linguri.

Pasați avocado și banana cu o furculiță. Procedați la fel și cu brânza, pentru a deveni cât mai fină.

Amestecați toate ingredientele într-un bol, până rezultă o pastă omogenă. Dacă vreți să obțineți un preparat mai fin, mixați toate ingredientele cu un blender sau cu un robot de bucătărie.

Pasta rezultată se poate consuma ca atare, pe pâine, pe biscuiți/crackers, felii de fructe sau legume etc.

Poate fi un mic-dejun sănătos pentru un copil. Autoarea rețetei menționează că este o rețetă ce poate fi inclusă în dieta unui bebeluș, începând de la 8 luni.

Și adulții pot consuma această pastă, la masa de dimineață sau de seară, sau ca gustare.

_____________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Dr. Axe, Avocado Benefits: The Most Nutrition-Packed Food on the Planet? https://draxe.com/avocado-benefits/

2. Diversificare, Avocado cu brânză de vaci şi seminţe: https://diversificare.ro/retete/2013/02/avocado-cu-branzica-de-vaci-si-seminte/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.