PASTĂ tartinabilă de MORCOV – rețetă marocană

Această pastă seamănă mult la textură și consistență cu pasta de năut (hummus). Specificul marocan al acestei este evidențiat de adaosul de tahini și mirodenii speciale, precum turmeric, chimen, chilli și coriandru.

Rețeta este deosebit de simplă. Durează mai mult procesul de coacere a legumelor în cuptor, însă merită așteptarea, deoarece preparatul final ieși mult mai gustos și aromat. Dacă vă grăbiți, fierbeți legumele în apă sau la aburi, apoi mixați-le în blender.

 

Pastă de morcov – rețetă

Ingrediente

• 4 morcovi mari
• 1 cartof
• 2 cepe
• 2 căței de usturoi
• 6 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri de suc de lămâie
• 2 lingurițe de turmeric
• 2 linguri de iaurt
• 1 linguriță de chimen
• 1 linguriță de coriandru uscat
• ½ linguriță de chilli sau boia iute
• 3 linguri de tahini
• sare, după gust

Preparare

Curățați cartoful și morcovii de coajă și spălați-i. Tăiați morcovii rondele iar cartoful cubulețe.

Puneți legumele în tava cuptorul, adăugând 3 linguri de ulei de măsline. Amestecați cu o lingură de lemn și distribuiți legumele cât mai uniform.

Introduceți tava în cuptor, lăsând legumele să se coacă timp de 30 de minute, la 180 de grade Celsius.

Între timp, tocați mărunt cele 2 cepe și puneți-le într-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Lăsați-le câteva minute la călit, apoi adăugați usturoiul tocat felii.

După ce s-au înmuiat, transferați ceapa și usturoiul în blender. Adăugați bucățile de morcov și cartof, sucul proaspăt stors de la lămâie, iaurtul, tahini mirodeniile și sarea. Se pot adăuga și câteva măsline verzi.

Puneți capacul și mixați câteva minute, până obțineți o pastă omogenă, cât mai fină.

Transferați pasta de morcov într-un bol și presărați deasupra puțin coriandru sau chimen măcinat. Se poate servi și cu nuci.

Dacă nu serviți pasta imediat, o puteți păstra într-o caserolă sau într-un borcan, la frigider (după ce s-a răcit complet).

Poate fi servită cu pâine proaspătă sau uscată, crackers, salate de verdețuri sau legume crude.

________________________________________________________________________________________________________

Surse: 

1. https://www.youtube.com/watch?time_continue=5&v=6XMUDbpJtco

2. https://www.ventray.com/en-us/recipes/moroccan-carrot-dip

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *