SALATĂ revigorantă din MORCOV, RIDICHE, GHIMBIR și semințe de DOVLEAC

Salatele de legume ar trebui introduse cât mai des în dieta noastră, datorită aportului valoros de nutrienți. În fiecare zi ar trebui să consumăm o salată de legume, de verdeață sau chiar de fructe.

Acestea curăță organismul, oferă un respiro tractului digestiv, ajutând astfel la salvarea energiei consumate pe digerarea mâncărurilor greoaie.

Salată de Morcov și Ridiche

Salatele sunt importante mai ales în zilele de post, în care avem nevoie de o doză cât mai mare de vitamine, minerale, fibre și antioxidanți.

Adaosul de semințe sau nuci poate transforma o salată simplă într-o mâncare mult mai sățioasă și hrănitoare, datorită aportului de proteine, grăsimi sănătoase și fibre alimentare.

În rețeta pe care v-o prezentăm mai jos se pot modifica ingredientele după gust sau posibilități. De pildă, pe lângă legumele sugerate, se pot adăuga și altele, precum țelină, rădăcină de pătrunjel sau păstârnac, ardei gras și așa mai departe.

În loc de ridichi roșii se poate folosi o ridiche neagră.  Semințele de dovleac sunt deopotrivă gustoase și hrănitoare. Însă dacă nu le aveți la îndemână, puteți folosi semințe de floarea-soarelui.

Ghimbirul dă o aromă deosebită acestei salate. Însă dacă nu vă place sau nu aveți voie de mâncăruri picante, renunțați la el.

____________________________________________________________________________________________________________

Salată de morcov, ridiche și ghimbir

Ingrediente

• 2 morcovi
• 5 ridichi 
• 1 lingură de semințe de dovleac mărunțite
• ¼ linguriță de pulbere de ghimbir
• 4-5 fire de pătrunjel verde
• 1 lingură de ulei de floarea-soarelui
• 3 linguri de suc de lămâie
• sare după gust

Preparare

Spălați morcovii și ridichile și tăiați-le julien sau dați-le prin răzătoarea mare. Spălați pătrunjelul și rupeți-l bucățele mici.

Amestecați legumele și verdeața într-un bol. Adăugați semințele mărunțite, uleiul, ghimbirul și zeama proaspăt stoarsă de la lămâie. Amestecați ușor, până la omogenizare.

____________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mâncăm sănătos, Salată de morcovi și ridichi, cu ghimbir și semințe de dovleac: http://mancamsanatos.ro/salata-de-morcovi-si-ridichi-cu-ghimbir-si-seminte-de-dovleac/

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]