SALATĂ de TOAMNĂ cu pui și ciuperci

Dacă vă plac salatele de sezon, cu siguranță veți aprecia și această rețetă. Este o salată care poate înlocui o masă, deoarece conține carne, ciuperci și porumb. Este așadar deosebit de consistentă și sățioasă.

Puteți renunța la un ingredient pe care nu-l aveți sau care nu vă place.

Salată de toamnă cu pui și ciuperci 

Din cantitățile date iese o salată de circa 4-6 porții.

Ingrediente

• 150-200 g de ciuperci Champignon
• 300 g de piept de pui (sau o pulpă)
• 2 ouă
• 1 morcov
• 4-5 linguri de boabe de porumb fiert
• 2 căței de usturoi
• 2-3 castraveți murați
• maioneză
• pătrunjel, mărar, sare, după gust

Preparare

Spălați pieptul de pui și puneți-l la fiert. Între timp, pregătiți celelalte ingrediente.

Fierbeți ouăle, și după ce s-au răcit, decojiți-le și dați-le pe răzătoarea într-un bol.

Curățați ceapa și tăiați-o mărunt. Căliți-o în puțin unt sau ulei împreună cu morcovul curățat, spălat și dat pe răzătoarea cu găuri mari într-un bol. Puneți ceapa și morcovul călit într-un bol.

Spălați ciupercile și tăiați-le feliuțe. Căliți-le 8 minute în aceeași tigaie. Se condimentează cu sare și piper. Puneți-le într-un bol separat.

Tăiați și castraveții cubulețe mici și puneți-i într-un alt bol.

După ce carnea fiartă s-a răcorit, separați-o de oase și tăiați-o cubulețe sau fâșii mici. Puneți-o într-un bol separat.

Curățați usturoiul și tocați-l mărunt sau treceți-l prin presă.

Acum că aveți toate ingredientele pregătite, puteți asambla salata, în straturi. Peste fiecare strat se presară puțină sare, maioneză și usturoi.

Pe un platou, așezați jumătate din cantitatea de pui mărunțit. Puneți din loc în loc câteva frunze de pătrunjel.

Adăugați jumătate din cantitatea de castraveți murați, apoi jumătate din cantitatea de ciuperci. Puneți din nou pătrunjel, apoi amestecul de morcov și ceapa călită.

Puneți restul de castraveți murați, apoi un strat de carne, pătrunjel și ciuperci.

Puneți boabele de porumb, iar la final acoperiți cu oul ras. Decorați cu pătrunjel verde și pălăriuțe de ciuperci.

Lăsați salata să stea în frigider cel puțin o oră în frigider, pentru ca ingredientele să-și întrepătrundă aromele.

__________________________________________________________________________________________________________

Sursă: Gotovim-doma, Салат “Осенний” (с курицей, грибами и маринованными огурцами): https://gotovim-doma.ru/recipe/793-salat-osennii-s-kuritsyei-gribami-i-marinovannymi-ogurtsami

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *