FURSECURI din OVĂZ pentru micul-dejun fără zahăr – reduc dorința de a mânca

Pe cât se ușor se prepară, pe atât de reușite sunt. Aceste fursecuri sunt o idee bună pentru un mic-dejun rapid, dar suficient de consistent și sănătos.

Pot fi servite inclusiv copiilor mici, începând de la un anișor. Copiii mai mari și adulții le pot lua la pachet.

Fursecuri cu Ovăz și Banane

Sunt deopotrivă moi și crocante, datorită bananelor și ovăzului. Sunt aromate și dulci, deși nu conțin zahăr. Bananele sunt suficient de dulci prin natura lor, cu condiția să fie coapte bine.

Ovăzul este o cereală importantă pentru dieta omului modern, deoarece conține multe fibre, vitamine (B-uri) și minerale (fosfor, mangan, cupru, magneziu, zinc, crom). Conține inclusiv proteine.

Ovăzul dă sațietate și previne supra-alimentarea. Un studiu a arătat că mesele de dimineață care conțin ovăz (½ cană de fulgi de ovăz) crește senzația de sațietate și reduce dorința de a mânca.

Studiile au asociat de asemenea consumul de ovăz cu beneficii pentru sistemul digestiv, cu reglarea nivelurilor de zahăr din sânge, reducerea riscului de obezitate și tulburări metabolice.

________________________________________________________________________________________________________

Fursecuri din banane și ovăz – rețetă

Ingrediente

• 2 banane
• 2 căni de fulgi de ovăz
• ¼ cană de suc de mere (portocale sau alte fructe)
• 1 mână de stafide
• ¼ linguriță de scorțișoară
• vanilie după gust

Preparare

Aprindeți cuptorul și lăsați-l la încins la 250 de grade Celsius. Tapetați o tavă de cuptor cu hârtie de copt.

Decojiți bananele și zdrobiți-le într-un bol cu o furculiță. Adăugați sucul de mere și fulgii de ovăz, apoi scorțișoara, vanilia și stafidele.

Amestecați până rezultă o compoziție omogenă. Luați cu o lingură din compoziție și puneți-o în tavă. Modelați ușor fursecurile cu lingura sau cu degetele, pentru a avea un aspect cât mai uniform.

Introduceți tava în cuptorul încins și lăsați fursecurile circa 15 minute.

________________________________________________________________________________________________________

Surse:

1. Diversificare, Prăjituri Pentru Micul-Dejun de la 1 an: https://diversificare.ro/retete/2011/11/prajituri-pentru-micul-dejun-de-la-1-an/

2. The World’s Healthiest Foods, What’s New and Beneficial About Oats: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=54

1 comentariu

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *