Dovlecei pane fără ou, dar cu gust de ou

Autorii de rețete vegetariene au descoperit în ultima perioadă tot felul de ingrediente cu care pot prepara mâncăruri sănătoase și gustoase, fără a fi nevoie de lactate, carne, ouă sau alte produse de origine animală.

Iată câteva exemple reprezentative:

• semințe de in și de chia – care pot înlocui ouăle în rețete
• avocado – care poate fi folosit la prepararea de maioneze și creme
• nuci caju – din care se pot obține lactate vegetale extraordinare (inclusiv smântână)
• zeama în care a fiert năutul – din care se poate obține frișcă
• fulgi de ovăz – din care se pateu face lapte
• migdale – din care putem obține brânză
• nuci – din care putem prepara pateuri de casă

Dovlecei pane

Rețeta pe care v-o prezentăm mai jos ne demonstrează încă o dată că se poate opta pentru o alimentație vegetală, sănătoasă, folosind doar ingrediente care cresc în natură.

Dovleceii pane pe care îi veți prepara urmărind această rețetă seamănă foarte mult cu cei „originali”, care conțin ou. Culoarea aurie o au, gustul de ou îl au, textura pufoasă de ou o au, însă nu conțin nici urmă de ou.

Ingredientul secret care dă acestor dovlecei gustul de ou este sarea neagră de Himalaya, care mai este cunoscută și sub numele de „sare vulcanică”. Crusta pufoasă se datorează brânzei tofu, iar culoarea galbenă turmericului.

Nu vă rămâne decât să încercați și să vă mirați!

____________________________________________________________________________________________________

Dovlecei pane fără ou – rețetă

Ingrediente

• 1 dovlecel
• 80 g de tofu
• 1 praf de turmeric
• pesmet
• sare neagră de Himalaya
• făină
• 200 ml de apă

Preparare

Decojiți dovlecelul și feliați-l subțire. Presărați feliile cu sare normală și lăsați-i să stea câteva minute, să se condimenteze.

Între timp, tăiați brânza tofu bucăți mici și puneți-o în blender. Adăugați turmericul, apa și făina și sare normală. Mixați până obțineți o compoziție lichidă, ca pentru clătite, doar puțin mai groasă.

Turnați compoziția într-un bol. Dați feliile de dovlecei prin pesmet, pe ambele părți, treceți-le apoi prin compoziția de tofu și din nou prin pesmet.

Prăjiți-le într-o tigaie care nu necesită mult ulei. Lăsați-le până se îngălbenesc.

Presărați sare neagră de Himalaya peste dovlecei, pentru a obține gustul de ou. Dacă o veți adăuga în compoziție, își va pierde gustul prin preparare termică. Folosiți-o așadar la final, în stare crudă.

____________________________________________________________________________________________________

Sursă: Mihaela Cărămidaru, Dovlecel pane fără ou, Rețete Vegane: https://www.youtube.com/watch?v=3EwWKd98Hxw

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.