Cum să-ți faci acasă PASTĂ de DINȚI de MENTĂ

Deși pastele de dinți din magazine sunt foarte eficiente, spumante, frumos mirositoare și aromate, conțin o serie de compuși toxici care ne pot afecta sănătatea.

Câteva exemple: triclosan (asociat cu tulburări endocrine și rezistență la antibiotice), sodium lauryl suflate (SLS – un surfactant folosit ca insecticid cu efecte toxice asupra peștilor, insectelor și crustaceelor), îndulcitori artificiali, fluorură de sodiu, dietanolamină (DEA).

Pastă de Dinți din Mentă Rețetă

Fluorul este o substanță cu un nivel ridicat de toxicitate. Faptul că este folosit la producerea de pesticide și insecticide, fiind inclus de asemenea în otrăvurile pentru șoareci și șobolani, spune multe despre gradul de periculozitate al acestei substanțe pentru corpul uman.

Deși scuipăm cea mai mare parte din pasta de dinți folosită la perierea danturii, o cantitate din acești compuși chimici ajung în fluxul nostru sanguin.

_____________________________________________________________________________________________________

Pastă de dinți naturală de mentă – rețetă

După cum puteți vedea, aveți nevoie doar de 4 ingrediente pentru a prepara această pastă de dinți naturală. Toate se găsesc la magazinele naturiste.

Chiar este indicat ca bicarbonatul de sodiu să-l cumpărați de la naturiste, deoarece cel obișnuit din comerț conține aluminiu.

De asemenea, este bine ca uleiul esențial pe care-l folosiți să fie „de uz intern” (scrie pe cutie). În cazul în care înghițiți din greșeală o cantitate mai mică sau mai mare de pastă, să nu existe pericole mari pentru sănătate. Există și glicerină vegetală pentru uz intern.

Ingrediente

• 2 linguri de bicarbonat de sodiu
• 2 linguri de glicerină vegetală
• ¼ linguriță de sare de mare
• 10 picături de ulei esențial de mentă

Preparare

Bicarbonatul poate fi prea abraziv pentru cei cu dinții sau gingiile sensibile. Puteți să-l măcinați într-o pudră mai fină folosind râșnița electrică de cafea.

Amestecați toate ingredientele într-un borcănel de sticlă, până obțineți o compoziție cu o consistență similară celei pe care o au pastele de dinți comerciale.

Închideți borcănașul cu capacul și păstrați-l în baie.

Înmuiați periuța în pastă și periați dinții în mod obișnuit. Cantitatea vă va ajunge circa 3 zile.

Nu trebuie să uităm că dieta este la fel de importantă pentru menținerea sănătății dinților.

_____________________________________________________________________________________________________

Varianta cu mentă proaspătă

• 1/4 cană de apă
• 1 lingură de frunze proaspete de mentă tocate mărunt
• 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu
• 1/2 linguriță de amidon alimentar

Puneți frunzele de mentă la infuzat în apă clocotită, timp de 20 de minute. Între timp, amestecați celelalte ingrediente, până rezultă o pastă fină, omogenă. Strecurați infuzia și adăugați lichidul peste amestecul de bicarbonat. Puneți pasta la fiert într-o cratiță, amestecând până când se îngroașă.

_____________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Mercola, Toxic Toothpaste Ingredients You Need to Avoid: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2015/09/09/toxic-toothpaste-ingredients.aspx

2. Shea Zukowski, Lavender, Parsley, Peppermint and Sage, Herbal Solutions for Every Household, HOMEMADE MINTY TOOTHPASTE , Metrou Books, New York

3. Organic Life, Homemade Toothpaste: Make Your Own Mint Version: http://www.rodales21stcenturyherbal.com/rodales21stcenturyherbal/index?keycode=244660

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]