Humus din semințe de floarea-soarelui – o rețetă bogată în SELENIU și vitamina E

Această pastă este asemenea unui pateu, însă datorită adaosului de pastă de susan, seamănă mult cu rețeta de humus.

Partea avantajoasă este că această alternativă este mai ieftină, mai practică și mai ușor de preparat.

Humus din Semințe de Floarea-Soarelui

Dacă vă plac rețetele raw-vegane, cu siguranță veți fi interesați să încercați și acest minunat aperitiv. Este foarte sănătos și hrănitor, având în vedere că totul este crud și natural.

35 grame de semințe de floarea-soarelui ne pot oferi 85% din doza zilnică recomandă de vitamina E. Această vitamină acționează ca un antioxidant, neutralizând radicalii liberi care ar putea afecta membranele celulare, celulele creierului și colesterolului.

Datorită efectelor sale antiinflamatoare, vitamina E poate reduce simptomele de astm, osteoartrită și artrită reumatoidă.

Este un nutrient potrivit pentru alimentația persoanelor cu risc cardiovascular. Vitamina E previne oxidarea colesterolului și implicit dezvoltarea aterosclerozei și a consecințelor asociate, precum atac de cord sau accident vascular cerebral.

Are de asemenea proprietăți anticancerigene (îndeosebi împotriva cancerului de colon) și ajută la reducerea bufeurilor la femeile aflate în perioada de menopauză.

Semințele de floarea-soarelui sunt de asemenea bogate în cupru (70%), vitamina B1 (43%), mangan (34%), fosfor (33%), magneziu (28%), vitamina B6 (28%), acid folic (20%), vitamina B3 (18%).

Un aspect extrem de important este faptul că semințele de floarea-soarelui sunt o sursă foarte bună de seleniu (34%).

_______________________________________________________________________________________________________

Humus din floarea-soarelui – rețetă

Puteți adăuga și alte ingrediente pe lângă cele trecute în lista de mai jos, în funcție de preferință și gust.

Ingrediente

• 250 g de semințe de floarea-soarelui
• 3 linguri de pastă de susan (tahini)
• 2 căței de usturoi
• ½ lămâie
• sare după gust

Preparare

Mai întâi de toate, semințele trebuie puse la hidratat, pentru a deveni „active” și a fi mai ușor de procesat.

Acoperiți-le cu apă și lăsați-le să stea la înmuiat peste noapte, sau 8 ore.

Când doriți să pregătiți rețeta, scurgeți apa și puneți-le în robotul de bucătărie cu lama S. Adăugați usturoiul, pasta de susan, sucul proaspăt stors de la lămâie și sare, după gust.

Mixați până obțineți o compoziție fermă, omogenă. Dacă este prea vârtoasă, mai puteți adăuga puțină apă la mixare.

Se poate servi pe pâine, pe crackers, pe rondele sau fâșii de legume (castraveți, dovlecei, morcovi, gogoșari, roșii).

_______________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Raw Vegan Joy, Humus din Semințe de Floarea-Soarelui: http://rawveganjoy.ro/wordpress/humus-din-seminte-de-floarea-soarelui/

2. The Worldl’s Healthiest Foods, Sunflower seeds: http://www.whfoods.com/genpage.php?tname=foodspice&dbid=57

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *