Cea mai bună CREMĂ pentru deserturile de casă – de CIOCOLATĂ, de VANILIE sau FRUCTE de PĂDURE

Rețetele de cremă pe care vi le prezentăm sunt foarte reușite și ușor de făcut, chiar și de cei mai puțin experimentați. Trebuie doar să respectați pașii indicați. 

Cremele obținute pot fi folosite cu succes la numeroase deserturi de casă, de la fursecuri și prăjituri, până la torturi. Puteți folosi diferite arome și ingrediente adiționale.

Cremă de ciocolată 

Este gata în 25 de minute. Din ingredientele date rezultă circa 750 g de cremă. Untul trebuie scos din frigider de cu seară, pentru a pregăti crema dimineață.

Ingrediente

• 4 ouă
• 300 g de unt gras (80% grăsime) la temperatura camerei
• 200 g de zahăr brut
• 50 g de cacao neagră
• esență de rom, coniac, migdale, portocale
• 1 vârf de cuțit de sare

Cremă de Ciocolată de Casă

Preparare

Spargeți ouăle într-un bol metalic adânc și adăugați zahărul, sarea și esențele. Cerneți pudra de cacao prin sită și amestecați bine cu telul.

Pregătiți un sistem de fierbere la bain-marie.

Puneți puțină apă într-o cratiță, la fiert. Căutați o cratiță peste care poate fi pus bolul (să se potrivească la fix), fără ca acesta să atingă apa.

Așezați așadar bolul peste cratița cu apă care fierbe. Dați focul la mic și amestecați cu telul în continuu. Începe să se îngroașe după circa 7 minute. Crema este gata când devine omogenă și este fierbinte la atingere (testați cu degetul), cam după 10 minute. Se va îngroșa după ce se răcește complet.

Nu o puneți în frigider. Mixați untul moale circa 2 minute, până când se face spumă. Incorporați treptat crema de cacao și continuați să mixați la viteză mare. Trebuie să obțineți o cremă pufoasă, omogenă. În circa 10-15 minute este gata.

După 10-15 minute de stat în frigider se întărește suficient de mult încât să poată fi folosită la rețete. Se poate păstra la frigider maxim o săptămână, într-un recipient închis. Se lasă câteva ore la temperatura camerei înainte de a o folosi.

Se poate folosi la pandișpan, tort, rulade, nuci umplute, fursecuri, prăjituri cu foi.

______________________________________________________________________________________________________

Cremă de vanilie – rețetă

Ingredientele date sunt pentru 1 kg de cremă. Se prepară în 20 de minute.

Ingrediente

• 6 gălbenușuri
• 500 ml de lapte
• 30 g de amidon sau 65 g de făină
• 1 vârf de cuțit de sare
• esență de vanilie

Cremă de Vanilie – Rețetă

Preparare

Puneți laptele cu vanilia într-o cratiță pe foc. Puneți gălbenușurile (separate), zahărul și sarea într-un bol și mixați cu mixerul până ce ouăle se deschid la culoare și rezultă o cremă pufoasă.

Adăugați făina sau amidonul și mixați câteva secunde, până la incorporare.
Când laptele este fierbinte, se toarnă în fir peste crema din bol și se amestecă până la incorporare. Turnați crema obținută în cratiță și puneți vasul pe foc.

Dați focul la mic și lăsați crema să fiarbă 2-3 minute după ce începe să clocotească. Trebuie să amestecați în continuu, pentru a nu se prinde de fundul cratiței.

Când s-a îngroșat, luați-o de pe foc, turnați-o într-un alt vas, acoperiți-o cu folie de plastic și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei, apoi dați-o în frigider jumătate de oră.

Poate fi folosită la torturi, rulade, eclere, tarte, fursecuri, biscuiți, pandișpan, diplomat, albă-ca-zăpada.

______________________________________________________________________________________________________

Cremă de fructe de pădure – rețetă

Ingredientele date sunt pentru 500 g de cremă.

Ingrediente

• 150 g de fructe de pădure (zmeură, căpșuni, afine, mure)
• 150 g de unt gras
• 300 g de zahăr pudră
• 1 vârf de cuțit de sare

Cremă din Fructe de Pădure

Preparare

Dacă folosiți fructe congelate, lăsați-le să se dezghețe. Scurgeți-le de apă și dați-le prin sită pentru a elimina semințele.

Puneți untul moale și sarea într-un bol. Mixați circa 3 minute, până se face spumă și se deschide la culoare. Adăugați o treime din cantitatea de fructe și zahăr. Mixați până la incorporare, apoi adăugați restul de ingrediente, în două tranșe.

Mixați la viteză mare circa 10-15 minute, pentru a obține o cremă omogenă.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Bună ziua! La crema de vanilie nu scris cât zahar. Ma puteți ajuta?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.