Retete Bio

Dovlecei pane fără ou, dar cu gust de ou

//Adaugă comentariu

Autorii de rețete vegetariene au descoperit în ultima perioadă tot felul de ingrediente cu care pot prepara mâncăruri sănătoase și gustoase, fără a fi nevoie de lactate, carne, ouă sau alte produse de origine animală. Iată câteva exemple reprezentative: • […]

Salată de CEAPĂ ca în Maramureș

//Adaugă comentariu

În ciuda simplității sale, această salată este deosebit de gustoasă. Deși este o rețetă cu o listă minimalistă de ingrediente, veți vedea că rezultatul depășește așteptările. Am postat două variante de salată cu ceapă, care diferă în ceea ce privește […]

Supă de legume cu tăiței – rețetă mănăstirească

//Adaugă comentariu

Această rețetă a fost culeasă din bucătăria Mănăstirii Sfânta Ana din Orșova pentru revista Leacuri și Rețete Mănăstirești publicată de Editura Lumea Credinței. Este o supă inedită, cu un ingredient secret care îi oferă textură, aromă și culoare. Tăițeii se […]

Salată de DOVLECEI cu sos de IAURT și USTUROI

//Adaugă comentariu

Din abundența de dovlecei care sunt prezenți în piețe pe toată perioada verii putem prepara numeroase rețete. Una foarte gustoasă și ușor de pregătit este această salată, îmbogățită cu un dressing de iaurt și usturoi. Rețeta este asemănătoare salatei de […]

ÎNGHEȚATĂ din fulgi de OVĂZ, fără zahăr

//Adaugă comentariu

Cele mai multe rețete de înghețată raw-vegan conțin banane, însă cea pe care v-o prezentăm în acest articol este inedită deoarece are la bază fulgi de ovăz. Deși este mai degrabă un desert decât un fel de mâncare, această înghețată […]