Retete Bio

Chiftele de FASOLE – rețetă mănăstirească

//Adaugă comentariu

Fasolea este un aliment de bază în perioada posturilor deoarece conține multe proteine, fibre, vitamine din complexul B și minerale (fier, potasiu). Este un aliment hrănitor, care ține saț, deși este sărac în grăsimi și colesterol. Din acest motiv, leguminoasele […]

Pateu de NĂUT cu TON (rețetă + beneficii)

//Adaugă comentariu

Asocierea dintre pește și leguminoase este foarte reușită. Sunt foarte populare rețetele de salată de fasole cu ton. Dacă ați mai folosit această combinație, cu siguranță și rețeta din acest articol va fi pe placul vostru. Pateul de năut și […]

Salată de VARZĂ cu MORCOV și ALUNE, fără ulei

//Adaugă comentariu

Recomandăm această rețetă tuturor celor care țin post fără ulei. Conține două din cele mai nutritive legume pe care le putem include în alimentația din perioada postului. Este deosebit de hrănitoare și neașteptat de gustoasă, dat fiind că nu conține […]

PÂINE cu MAIA – rețetă mănăstirească

//Adaugă comentariu

Pentru cei care nu știu, maiaua este o „drojdie” naturală, obținută din apă și făină. Datorită faptului că fermenții se dezvoltă în mod natural, maiaua se mai numește „drojdie sălbatică”. Spre deosebire de pâinea făcută cu drojdie din comerț, pâinea […]

BORȘ călugăresc (rețetă + beneficii)

//Adaugă comentariu

Ingredientul central al acestei rețete este varza. Această legumă cruciferă are beneficii extraordinare, și merită să o includem mai des în alimentația noastră.  Conține aproape 35 de antioxidanți (20 de flavonoide și 15 fenoli diferiți), cu efecte farmacologice importante: • antiinflamatori: artemetină, […]