Retete Bio

Cum să-ți faci acasă PASTĂ de DINȚI de MENTĂ

//Adaugă comentariu

Deși pastele de dinți din magazine sunt foarte eficiente, spumante, frumos mirositoare și aromate, conțin o serie de compuși toxici care ne pot afecta sănătatea. Câteva exemple: triclosan (asociat cu tulburări endocrine și rezistență la antibiotice), sodium lauryl suflate (SLS […]

SALATĂ din CIUPERCI crude și maioneză din CAJU

//Adaugă comentariu

Această rețetă conține două ingrediente cu o densitate nutritivă foarte mare. Salata obținută va fi deci foarte hrănitoare și sățioasă. Este cu atât mai mult sănătoasă cu cât nimic nu se prepară termic. Totul este crud și 100% natural. Ciupercile […]

„Spaghete” din DOVLECEI, cu sos de nuci

//Adaugă comentariu

Acest fel de mâncare li se potrivește foarte bine vegetarienilor și iubitorilor de hrană vie. Seamănă foarte mult cu spaghetele normale, deși nu conține nici paste, nici brânză. Este o rețetă mult prea interesantă pentru a o trece cu vederea. […]

GEM de ROȘII și GHIMBIR

//Adaugă comentariu

Potrivit unui studiu publicat în Journal of Agriculture and Food Chemistry, procesarea termică nu afectează calitatea nutrițională a roșiilor. Din contră, sporește conținutul de nutrienți, îndeosebi cel de antioxidanți. Cercetările au arătat că nivelul licopenului – pigmentul responsabil pentru culoarea roșie […]

CHIFTELUȚE din MORCOVI, fără carne

//Adaugă comentariu

Aceste chifteluțe se prepară foarte ușor și sunt deosebit de gustoase. Întrucât nu conțin carne, sunt ușoare și dietetice. Pentru un plus de proteine se pot adăuga ciuperci, fulgi de ovăz măcinați, fulgi de drojdie inactivă, sau nucă măcinată, care […]