Dieta de Slăbire cu Supă de Varză – Secretul Reușitei

Cura de slăbire cu varză este una din cele mai populare și eficiente. Varza este un puternic diuretic, digestiv și detoxifiant, de aceea ea curăță tot corpul și elimină materiile toxice din corp și odată cu ele și surplusul de kilograme. Supa de varză este delicioasă și ajută la arderea caloriilor și grăsimilor.

Dieta de Slăbire cu Supă de Varză – Secretul Reușitei (sxc.hu)

Dieta de Slăbire cu Supă de Varză – Secretul Reușitei (sxc.hu)

Rețetă Supă de varză

Ingrediente

• 1 varză albă
• 5 cepe mari
• 2 ardei grași
• 4 rădăcini de țelină
• 4 morcovi
• 250 g de fasole verde
• 2 roșii sau 1 lingură de bulion
• pătrunjel, mărar și alte verdețuri
• mix de condimente (sare, ghimbir, usturoi, coriandru, fenicul, cuișoare cardamom, chimen, scorțișoară, turmeric, ardei iute, etc)

Lista ingredientelor se poate micșora sau îmbogăți, în funcție de posibilitățile fiecăruia. La supă se poate adăuga și borș, pentru un efect mult mai detoxifiant, precum și 2 ouă fierte. Se taie mărunt toate ingredientele, ca pentru supă. Se pun într-o oală mare, și se toarnă apă cât să le acopere și să treacă 3 degete peste. Când supa începe să fiarbă, se poate adăuga puțină sare, iar cu puțin înainte de terminarea supei, se adaugă verdețurile tocate mărunt.

Dieta de slăbire cu supă de vază - Cum se urmează corect

Această cură de slăbire și detoxifiere se poate ține 7 zile, 4 sau doar 2 zile pe săptămână, în funcție de capacitatea fiecăruia. Dacă se urmează o săptămână, se va face o pauză de 3 săptămâni. Pe durata curei se recomandă 3 mese principale pe zi. Se va renunța doar la alcool, dulciuri, produse de patiserie și băuturi carbogazoase. Se pot mânca mâncăruri lichide și solide – sucuri de legume și fructe, fructe și legume proaspete, fructe uscate, cereale și carne slabă.

Varza nu conține calorii multe, dar nici vitamine sau minerale. De aceea, pe durata curei de slăbire se recomandă consumul de mai multe legume și fructe care să refacă aceste rezerve de substanțe nutritive. Se pot consuma: orez, carne de pui, de vită sau de pește (fierte sau grătar), salate de crudități, tocănițe de legume, mere, kiwi, stafide, curmale, nuci, alune, etc.

Pentru evitarea carențelor de vitamine și minerale, se poate lua polen (câte o lingură pe zi), sau pulbere de iarbă de grâu, orz verde sau lucernă (1 lingură pe zi, într-un pahar cu apă).

>> Posibile dezavantaje

Trebuie spus de la început că acest regim de slăbire este recomandat doar pentru adulți. Dieta de slăbire cu supă de varză poate fi periculoasă dacă se consumă doar supă de varză într-o zi. Echilibrul este cheia succesului. Pe durata curei, nu se mănâncă doar supă de varză, pentru că riscăm să cădem în malnutriție.

Supa de varză nu trebuie să fie felul principal de mâncare pe durata acestei cure, pentru că după încetarea curei, există riscul de a ne îngrășa și mai mult. Supa de varză se va include în meniul zilnic alături de alte mâncăruri sănătoase, simple, gătite fără grăsimi.

Dietele severe doar cu supă de varză pot crea probleme digestive (balonare), boli de inimă (hipertensiune sau slăbirea mușchiului cardiac), pierderea masei musculare și din rezerva de vitamine, minerale și proteine.

Persoanele care au probleme de sănătate sau suferă de boli digestive și cardiovasculare nu sunt sfătuite să țină un regim strict cu supă de varză.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.