Clicky

Magneziul din Alimente – Redus cu 80% din Cauza Rafinării

Nutriționiștii se arată îngrijorați de conținutul tot mai sărac de vitamine și substanțe nutritive din alimentele de azi. Aceștia pun la îndoială capacitatea alimentelor de a ne furniza necesarul de magneziu. Conform studiilor, agricultura industrializată elimină în jur de 80-95% din totalul de magneziu din alimente. În acest context, suplimentele cu magneziu sunt binevenite.

Citește și articolul: Lipsa de Magneziu, O Cauză Ascunsă A Bolilor

Magneziul din Alimente

Magneziul în Alimente

Lipsa de magneziu/excesul de magneziu - Simptome

Magneziul este implicat în nu mai puțin de 300 de reacții biochimice în organism. Magneziul este un mineral esențial pentru sistemul nervos, muscular și imunitar, pentru menținerea ritmului cardiac normal și pentru oase puternice. Lipsa de magneziu produce oboseală, tulburări nervoase, palpitații (boli cardiovasculare), sensibilitate la zgomote, anxietate, migrene, tulburări metabolice, diabet zaharat, spasme musculare sau furnicături și amorțeală la nivelul extremităților, osteoporoză sau infarct cerebral.

Pe de altă parte, un nivel prea mare de magneziu poate provoca diaree, o reacție de apărare a corpului prin care încearcă să elimine excesul de acest mineral. Doza zilnică recomandată este de 400 mg de magneziu.

> Procesarea alimentelor reduce cantitatea de magneziu

Deși suntem sfătuiți să ne luăm mineralele din surse natural, vestea proastă este că conținutul de magneziu din legume și alimente a scăzut cu 25-80%, din cauza procedurilor de rafinare drastice aplicate în ultimii 100 de ani.

Top 10 Surse de magneziu

Alimentele care conțin magneziu natural sunt în general fasolea, nucile, cerealele integrale – cum este orezul brun și pâinea din grâu integral, legumele cu frunze verzi și semințele.

1. Semințe de dovleac (nuci, migdale, caju, alune, nuci pecan)

100 grame de semințe de dovleac conțin 534 mg de magneziu, 134% din doza zilnică recomandată.

2. Ciocolata neagră

100 g de ciocolată neagră conțin 327 mg de magneziu, adică 82% din doza zilnică recomandată.

3. Macrou (ton și alte pește)

100 g de macrou conțin 97 mg de magneziu, adică 27% din doza zilnică recomandată.

4. Fasole (linte, năut și soia)

100 g de fasole conțin 86 mg de magneziu, adică 22% din doza zilnică recomandată.

5. Spanac (Kale și alte legume cu frunze verzi)

100 grame de spanac conțin 20% din doza zilnică recomandată de magneziu.

6. Smochine (stafide, caise și prune uscate)

100 g de smochine conțin 68 mg de magneziu, adică 17% din doza zilnică recomandată.

7. Orez brun (quinoa, hrișcă, grâu, ovăz, orz)

100 g de orez conțin 44 mg de magneziu, adică 11% din doza zilnică recomandată.

8. Avocado

100 g de avocado conțin 29 mg de magneziu, adică 7% din doza zilnică recomandată.

9. Banane

100 g de banane conțin 27 mg de magneziu, adică 7% din doza zilnică recomandată.

10. Iaurt degresat (alte lactate, brânză de capră, mozzarella)

100 g de iaurt conțin 19 mg de magneziu, adică 5% din doza zilnică recomandată.

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *