Fructul Graviola (Soursop) – Beneficii și Tratamente

Graviola este un copac veșnic verde, originar din pădurile din America de Sud, Africa și Asia de sud, cunoscut de asemenea sub numele de soursop sau guanabana. Graviola, fructul exotic acestui copac a atras atenția cercetătorilor datorită proprietăților sale medicinale remarcabile, în special de ucidere în mod natural a celulelor canceroase.

Fructul Graviola (Soursop) – Beneficii și Tratamente

Fructul Graviola (Soursop) – Beneficii și Tratamente

Fructul Graviola – Proprietăți

_____________________________________________

Graviola este un fruct delicios, cu o aromă dulce-acrișoară, între ananas și căpșuni.

Pulpa fructului Graviola se poate consuma ca atare, sau se poate folosi la prepararea de suc (amestecat cu lapte), piure sau șerbet, bomboane sau înghețată.

Frunzele de graviola sunt de fapt părțile cele mai benefice ale acestui copac, deoarece conțin proteine, calciu, fructoză, grăsimi, vitaminele A și B.

În Africa și America de Sud, graviola a fost folosită de sute de ani ca remediu pentru infecții cu viruși și paraziți, reumatism, artrită, depresie și alte boli.

Graviola – Beneficii și tratamente

_____________________________________________

1. Graviola și tratarea cancerului

Studiile efectuate până în prezent au concluzionat că frunzele de graviola inhibă celule canceroase și pot vindeca această boală malignă. Pentru tratament, se fierb 10 frunze de graviola cu 3 căni de apă până când rămâne doar o cană de lichid. Se strecoară și se bea dimineața, timp de 3-4 săptămâni, pentru a determina o îmbunătățire a stării de sănătate.

Cura cu ceai de frunze graviola se va urma doar în paralel cu tratamentul chimioterapic prescris de medicul oncolog, deoarece momentan nu există suficiente dovezi pentru a confirma aceste rezultate, și medicii nu susțin utilizarea acestui fruct pentru tratarea cancerului în mod independent de terapia convențională.

2. Tratarea gutei

Foarte multe medicamente alternative folosesc frunze de soursop pentru tratamentul gutei. În acest scop, se spală 6-10 frunze și se fierb cu 2 căni de apă, până când cantitatea scade la o cană de lichid. Se bea acest lichid de 2 ori pe zi, dimineața și sera.

3. Leac pentru durerile de spate

Utilizarea de medicamente chimice pentru durerile de spate nu sunt lipsite de efecte secundare pe termen lung. Frunze de graviola sunt un remediu pe bază de plante eficient pentru tratarea durerilor de spate, fără nici un efect negativ. Se fierb 20 de frunze în 5 căni de apă, până rămân doar 3 căni de lichid. Se bea câte un sfert de ceașcă pe zi.

Fructul Graviola (Soursop) – Beneficii și Tratamente

Fructul Graviola (Soursop) – Beneficii și Tratamente

4. Tratament pentru reumatism și eczeme, furuncule, ulcer

Bolile reumatice sunt observate frecvent la persoanele în varstă, cauzând dureri artritice foarte mari. Se zdrobesc ușor câteva frunze de soursop și se aplică pe zonele dureroase sau pe locul afectat de eczeme, furuncule sau ulcer, de 2 ori pe zi.

5. Un fruct benefic pentru diabetici

Substanțele nutritive din frunzele de soursop sunt considerate benefice pentru reglarea nivelului de zahăr din sânge și atingerea unor limite normale. De altfel, extractele de frunze de soursop sunt considerate un remediu natural pentru diabetici.

6. Stimularea imunității și prevenirea infecțiilor

Se fierb 4-5 frunze de graviola cu 4 căni de apă, până când rămâne o cană de lichid. Se bea câte o cană de ceai în mod regulat pentru creșterea rezistenței organismului și recuperarea mai rapidă în caz de boală.

7. Graviola – Alte beneficii

Pe lângă avantajele menționate mai sus, frunzele de soursop sunt extrem de eficiente în inhibarea creșterii bacteriilor, virușilor, paraziți și a tumorilor. Graviola poate de asemenea reduce febra, inflamațiile și picioarele umflate, îmbunătăți digestia și regla tensiunea arterială.

Graviola se poate găsi la magazinele naturiste sub formă de extract sau capsule.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Se poate găsi la magazinele naturiste extract de graviola, sau graviola capsule.

  2. se folosesc mai mult frunze in tratamente .Nu spune in reteeta de fruct

  3. unde se poate gasi acest fruct in romania……es poate planta acest copac si in Romania si in ce conditii??…doresc mai multe amanunte…. multumesc mult

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.