BALSAMUL de rufe din comerț cauzează CANCER, ALERGII, tulburări NERVOASE și RESPIRATORII – încearcă această REȚETĂ NATURALĂ!

Detergenții din comerț și toate produsele de îngrijire a corpului și a casei conțin ingrediente periculoase pentru sănătatea noastră. 

Aproape fiecare familie folosește astăzi un balsam de rufe, un produs care nu numai că este în realitate nefolositor, ci și nociv. Acesta face materialul mai puțin absorbant, ceea ce nu este tocmai indicat pentru prosoape.

Unele persoane au dezvoltat mâncărimi, dificultăți respiratorii și alte reacții alergice în urma utilizării acestor produse.

Primele balsamuri erau mult mai naturale, fiind create din săpun, ulei de măsline sau alte uleiuri naturale. Astăzi, acestea conțin o sumedenie de compuși chimici și o cantitate enormă de parfum sintetic care maschează mirosul lor chimic foarte dur.

Lista ingredientelor nocive din balsamurile de rufe:

– alfa terpinol (cauzează daune la nivelul sistemului nervos central și probleme respiratorii);
camfor (cauzează daune la nivelul sistemului nervos central și este ușor absorbit prin piele);
– cloroforom (o neurotoxină);
– benil alcool (un iritant al tractului respirator);
– etanol (produce tulburări nervoase);
– acetat de etil (un narcotic);
limonen (un carcinogen care irită ochii și pielea);
– linalol (produce tulburări nervoase și diminuează activitatea inimii)
ftalați (conservați sintetici cancerigeni, asociați cu efecte adverse la nivelul aparatului reproductiv, cancer mamar și defecte de naștere, daune renale și hepatice)

Având în vedere faptul că acest produs are un nivel de nocivitate atât de mare, fiind asociat cu dezvoltarea cancerului, a alergiilor severe, a daunelor la nivel nervos, cerebral și respirator, este bine să renunțăm la el definitiv sau să-l înlocuim cu produse naturale, inofensive.

________________________________________________________________________________________________________

Încercați această rețetă simplă:

Balsam natural de rufe – rețetă

Ingrediente

• 500 ml de oțet alb
• 500 ml de apă distilată
• ½ linguriță de ulei esențial de lavandă

Preparare

Amestecați toate ingredientele într-o sticlă de plastic (de la un balsam vechi de rufe). Puneți capacul și agitați energic recipientul pentru a ajuta la omogenizarea soluției.

Mod de utilizare

Este suficientă o cantitate de aproximativ 240 ml de balsam pentru o mașină de rufe. Se folosește la ciclul de clătire a rufelor.

________________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Shea Zukowski, Lavender, Parsley, Peppermint and Sage, Lavender Laundry Softener, p. 135

2. Organic Authority, Is Fabric Softener Toxic? (Hell Yes It Is!) http://www.organicauthority.com/sanctuary/is-fabric-softener-toxic-hell-yes-it-is.html

3. Dr. Mercola, Safe Solution for Fabric Softeners: https://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2017/02/01/safe-solution-fabric-softeners.aspx

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Bunicile noastre nu foloseau nici detergentul de azi (ariel…..) spalau cu sapun de casa si era ok.Totul e un negot nefast din pacate!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]