Ceaiul de Păpădie – Curăţă Ficatul, Bila şi Rinichii

Ne bucurăm să descoperim atât de multe lucruri noi şi incitante despre plantele de lângă noi. Medicina naturistă se dovedeşte a fi cea mai bună prietenă a femeilor. Putem apela cu încredere la remediile propuse de Mama Natură, mai ales în ce priveşte sănătatea interioară şi exterioară.

Ceaiul de Păpădie: Curăţă Ficatul, Bila şi Rinichii

Ceaiul de Păpădie – Curăţă Ficatul, Bila şi Rinichii

Păpădia este de pildă un detoxifiant, un diuretic şi un stimulator extraordinar pentru bilă şi ficat. Subţiază sângele, arde depunerile de grăsime din stomac şi regenerează ficatul bolnav.

Ceai de păpădie – Proprietăți 

Păpădia este una din cele mai banale plante care cresc peste tot. Se foloseşte în totalitate în fitoterapie, de la frunze şi tulpini, până la rădăcină. Conţine provitamina A, substanţă care încetineşte procesul de îmbătrânire a pielii. În frunzele de păpădie s-au descoperit cantităţi semnificative de calciu, fier, potasiu, mangan şi siliciu.

Conţinutul de vitamine din complexul B face ca păpădia să fie un leac miraculos pentru anemii şi infecţii. Datorită vitaminelor C, D şi K, păpădia este un remediu minunat pentru hepatite.

Beneficiile ceaiului de păpădie

Ceaiul de păpădie pune în mişcare tranzitul intestinal şi organele care se ocupă cu eliminarea toxinelor. Iată mai multe beneficii ale ceaiului de păpădie:

• Elimină surplusul de apă din corp
• Tratează acneea şi alte alergii la nivelul pielii
• Te scapă de indigestie: diaree, constipaţie cronică şi crampe intestinale
• Vindecă gastrita hipoacidă
• Tratează dischinezia biliară
• Scade glicemia şi tratează diabetul zaharat – se foloseşte planta uscată
• Vindecă hepatita şi ciroza în prima fază se foloseşte rădăcina de păpădie
• Bun pentru femei – vindecă probleme ale glandei mamare (cancer de sân, inflamaţii)
• Creşte imunitatea împotriva infecţiilor
• Vindecă acneea, alergii ale pielii, eczeme infecţioase şi psoriazis
• Ameliorează durerile reumatice
• Vindecă hemoroizii
• Îmbunătăţeşte circulaţia sangvină
• Scade tensiunea arterială
• Elimină nisipul şi pietrele la rinichi

Cum se face ceaiul de păpădie

Ceaiul de Păpădie: Curăţă Ficatul, Bila şi Rinichii

Cele mai sănătoase sunt frunzele. Infuzia se poate prepara din 4-10 g de frunze uscate de păpădi şi 150 ml de apă fierbinte. Se infuzează 5-10 minute, şi se consumă de 3 ori pe zi.

Decoctul de rădăcină de păpădie se prepară din 3-5 g de rădăcină de plantă la o cană de apă. Se fierbe 5-10 minute, şi se consumă de 3 ori pe zi.

Sucul de păpădie este un leac miraculos pentru îmbunătăţirea vederii şi tratarea afecţiunilor oculare.

Cafeaua din rădăcina de păpădie (preparată prin uscarea rădăcinilor la cuptor şi râşniţarea lor) este bună pentru problemele digestive.

Precauţii

Persoanele alergice la margarete şi cicoare pot dezvolta o sensibilitatea alergică şi la ceaiul de păpădie. Păpădia nu este indicată celor care suferă de calculi biliari.

Aceste informaţii au scop informativ, ele nu înlocuiesc recomandarea medicului sau a personalului medical autorizat. Nu folosiţi aceste informaţii pentru auto-diagnostic sau auto-tratament.

Citeşte mai multe despre:

loading...

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

    Răspunde corect la următoare operație aritmetică *