Supa din 50 de căței de USTUROI care bombardează virusurile (de 100 de ori mai eficientă de antibioticele)

Rețeta prezentată mai jos este o bombă explozivă pentru virusuri, bacterii, fungi și alți patogeni care în ultimii ani au devenit rezistenți la medicamente.

Supă de Usturoi

Supă de Usturoi

Efectul antibioticele au scăzut dramatic în ultima vreme, și continuă să scadă cu timpul. Din acest motiv, tot mai mulți oameni încep să se caute vindecarea în remediile oferite de natură.

Norovirusul, un virus puternic care face ravagii iarna, și care nu poate fi oprită cu nici un antibiotic, a produs o îngrijorare masivă în ultimii ani în rândul medicilor. Usturoiul, acest ingredient banal din bucătăria noastră îl poate stârpi. În plus față de simptomele alte virusuri, norovirusului cauzează vomă, diaree, dureri de cap, crampe stomacale și febră.

Un studiu realizat la Universitatea din Washington a arătat că usturoiul este de 100 de ori mai bun decât 2 din cele mai populare antibiotice folosite pentru bolile bacteriene (în special cele transmise prin alimente) și afecțiunile virale. Desigur, nu este deloc în interesul companiilor farmaceutice ca aceste studii să devină cunoscute publicului larg și oamenii să afle cât de puternică este acțiunea terapeutică a usturoiului.

Cel mai interesant lucru la usturoi este că acesta distruge virusurile indiferent de mutațiile care apar și de cât de rezistente sunt la medicamente. Acest efect se datorează alicinei, substanța activă din usturoi.

Supa-minune din usturoi – rețetă

Studiile au arătat că persoanele care consumă zilnic câte 2 căței de usturoi amestecați cu puțin ulei de măsline (mujdei pe pâine) sunt mai sănătoși. O supă preparată din usturoi, ceapă roșie și cimbru poate combate cu succes foarte multe tipuri de virusuri puternice, inclusiv temutul Norovirus.

Ingrediente

• 50 de căței de usturoi
• 2 cepe mari roșii
• 1 lingură de cimbru
• 6 căni de apă (sau supă de pui)
• 2 linguri de ulei de măsline
• 2 linguri de unt
• sare și piper
• pătrunjel și alte verdețuri preferate

Preparare

Pentru a obține 50 de căței de usturoi, aveți nevoie de aproximativ 5 căciulii de usturoi. Decojiți bulbii, spălați-i, și stropiți-i cu puțin ulei de măsline. Amestecați bine, puneți-i într-o tavă, acoperiți-o cu folie, apoi dați-o la cuptor câteva minute.

Între timp, puneți 2 linguri de ulei de măsline și 2 linguri de unt într-o oală de supă, la foc moderat. Adăugați ceapa tăiată mărunt și căliți totul 10 minute, amestecând des.

După ce ați scos usturoiul copt din folie și s-a răcit, se zdrobește și se adaugă în oală, peste ceapă. Se amestecă bine și se adaugă apa, cimbrul și celelalte verdețuri, mărunțite. Se lasă 5 minute, pentru ca plantele să-și lase aroma, apoi se scot. Supa se poate servi ca atare, sau se pasează într-un blender, până când se obține o supă-cremă delicioasă. Se poate servi cu crutoane de pâine aromate, smântână și piper.

Dacă nu doriți să preparați termic usturoiul, adăugați-l la sfârșit.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. Usturoiul e mai sanatos copt in hartie pt ca folia de aluminio nu e sanatoasa

  2. Dar gatit usturoiul mai are puterea celui crud??

  3. Câte minute si la câte grade trebuie lăsat la cuptor??!!!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.