BĂI care ajută la curățarea corpului de toxine și relaxare (rețete)

Băile detoxifiante sunt o metodă foarte eficientă și plăcută de a ne curăța organismul și pielea de toxine, de a relaxa mintea și mușchii, și de a stimula buna funcționare a sistemelor din corp.

Baie Detoxifiantă

Baie Detoxifiantă

Baie detoxifiantă cu sare de mare

Băile cu sare de mare sunt probabil cele mai vechi din istorie, fiind folosite în special pentru relaxare. Astăzi însă, aceste băi sunt renumite pentru proprietățile lor detoxifiante puternice. Sarea de mare este un ingredient fascinant care ajută la eliminarea toxinelor din corp, și la îmbunătățirea aspectului și sănătății pielii. Se pune 1 kg de sare de mare la o cadă cu apă fierbinte. Băile cu sare de mare efectuate dimineața pot înlocui cafeaua, deoarece au un efect minunat de creștere a nivelului de energie.

 Baie cu uleiuri esențiale

Băile cu uleiuri esențiale sunt excelente pentru piele, probleme circulatorii, afecțiuni respiratorii, stres, tensiune nervoasă, insomnie, dureri musculare sau menstruale. În acest caz, se poate alege din mai multe tipuri de uleiuri esențiale, în funcție de efectul dorit:

• Oboseală, stres, depresie, stres, dureri de cap (mentă)
• Dureri, spasme musculare (ghimbir, busuioc, maghiran)
• Inflamații
• Agitație, insomnie (lavandă, mușețel, busuioc, tămâie, ienupăr, trandafir, salvie)
• Lipsă de energie (chiparos, geranium, eucalipt, lămâie, pin, rozmarin, cimbru)

Cel mai bun și sigur mod de a folosi uleiuri esențiale pentru baie este să le amestecăm cu sare. Adăugați 5-10 picături în borcanul cu săruri de baie și amestecați bine. Sau adăugați câteva picături într-un pahar cu lapte sau ulei vegetal. Fără sare sau un emulsificator, uleiurile esențiale vor pluti pe apă și vor pătrunde direct în piele, cauzând dermotoxicitate în combinație cu apa fierbinte. La copiii cu vârsta de 6-12 luni, folosiți doar 1-3 picături de ulei esențial, iar la copiii de 1-5 ani, câte 3-4 picături.

 Baie cu apă oxigenată

Utilizarea peroxidului de hidrogen la baie ne aduce o sumedenie de beneficii. Pentru început, ajută la detoxifierea corpului. Are proprietăți antivirale și previne infecții, fiind o baie excelentă după o călătorie cu trenul, autobuzul sau avionul și intrarea în contact cu multă lume. Se pun 2 litri de peroxid de hidrogen de 3% în cada cu apă caldă. Baia cu apă oxigenată se face 30 de minute.

 Baie cu ghimbir

Rădăcina de ghimbir poate fi folosită și la baie, fie rasă pe răzătoare, fie sub formă de ulei sau pudră. Ghimbirul stimulează transpirația și ajută astfel la eliminarea toxinelor. O baie cu ghimbir este ca o saună. Crește energia și previne simptomele unei răceli.

 Baie cu bicarbonat de sodiu

Se spune că băile cu bicarbonat ajută la detensionarea organismului și la alungarea corpului, stresul fiind o toxină foarte periculoasă pentru sănătate. Se pun 4 căni de bicarbonat de sodiu în cada cu apă fierbinte. Baia durează 30-40 de minute. Este benefivă pentru glande inflamate, dureri în gât și dureri ale gingiilor.

 Baie cu sare amară (Epsom)

Sărurile Epsom nu trebuie să ne lipsească din casă. Când le folosim la baie, ele curăță corpul de toxine și relaxează, și îmbunătățesc funcțiile nervoase. Se pune 2 căni de sare Espom la dizolvat în cada cu apă caldă. Se stă în apă 20-30 de minute. Sarea amară este sulfat de magneziu, un element pe care îl extragem foarte greu din alimente. Îmbăierea în apă cu sare amară este ideală pentru a crește nivelul acestui mineral în corp, fiind rapid absorbit prin piele.

Studiile au arătat că băile cu sare epsom sunt benefice pentru sistemul circulator, pentru scăderea tensiunii arteriale, reducerea durerilor musculare, și pentru detoxifierea persoanelor care au suferit o intervenție chirurgicală. Aceste băi se pot face de 2-3 ori pe săptămână.

♣ Baie cu oțet de mere

Această baie este detoxifiantă pentru tot corpul. Ajută la ameliorarea durerilor și la revigorarea unui organism extenuat. Este recomandată celor care suferă de gripă sau răceală, candidă, miros corporal puternic sau afecțiuni ale pielii. Băile cu oțet de mere scot afară excesul de acid uric din corp, ajutând astfel la tratarea durerilor de artrită, gută, bursită sau tendinită. Se pun 2 căni de oțet de mere în cada cu apă fierbinte. Se poate sta în apă până la 40 de minute.

 Baie mixtă

O baie detoxifiantă eficientă se poate face cu 1 cană de săruri Epsom, 1 cană de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de ghimbir ras și câteva picături de ulei esențial preferat.

Contraindicații

Băile detoxifiante nu sunt indicate pe perioada sarcinii sau alăptării.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.